Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 24 Temmuz 2015, Cuma 09:28 tarihinde eklendi. 1215 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlki Tekirdağ’ da açıldı

Türkiye Et ve Süt Kurumu Türkiye genelinde ki ilk bölge temsilciliğini Tekirdağ’ da açtı. Temsilcilik tüm Trakya’ daki üreticilere hizmet verecek.
İlki Tekirdağ’ da açıldı

 Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, “ Edirne’ den Kars’ a ülkemizin her bölgesinde tüm besicilerimizin hizmetindeyiz” dedi.

   Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, Cumhuriyet Meydanı’ ndaki Tekirdağ Trakya Bölge Temsilciliğinde düzenlenen hayvancılık toplantısına katıldı. Toplantıda besicilerle bir araya gelen Piral, Tekirdağ’ da kurdukları Temsilcilikte, hizmeti besicinin ayağına getirmeyi ve bölgeye daha fazla hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi.

   Besicilerin her türlü ihtiyacını yerinde karşılamak istediklerinin altını çizen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, “ 2013 yılından itibaren hayvancılık sektöründe düzenleyici ve destekleyici rol üstlenerek, Et ve Balık Kurumu iken Et ve Süt Kurumu olarak yeniden yapılandırılan Kurumumuz, Tekirdağ’ dan Kars’ a ülkenin her bölgesinde, tüm besicilerimize, sektöre hizmet etmeye devam ediyor. Bugüne kadar, kombinaları ile çalışmalarını sürdüren Kurumumuz, tarihinde ilk defa bir temsilcilik açmıştır. Bu Türkiye’ de bir ilktir. Tekirdağ’ da kurulan temsilciliğimiz aracığıyla, Trakya’ daki besicilerimizin ve çiftçilerimizin, bizlere ulaşımını kolaylaştırmayı, özellikler sözleşmeli besicilik uygulamalarını Trakya bölgesinde daha da yaygınlaştırmayı, daha çok besicimize hizmet sunmayı amaçlıyoruz.

    Sakarya Kombinasına bağlı olarak çalışmalarını sürdürecek olan temsilciliğimiz, Trakya bölgesindeki tüm besicilerle diyalog halinde, kasaplık hayvan potansiyelinin sözleşmeli veya serbest alım şeklinde değerlendirilmesi, alımı, nakli işlemlerini yürütecek ve piyasayı yakından takip edecek.

   Üretici örgütleri ile birlikte hareket edecek, sözleşmeler imzalayacak. Besicilerimizin, her şartta yanında Et ve Süt Kurumu’ nun olduğunu bilmesini arzu ediyorum. Bu amaçla bölgemizin hizmetine sunduğumuz temsilciliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Hamit Aygül ve Tekirdağ İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca’ nın yanısıra sektör temsilcileri ve besicilerin katıldığı toplantıda sözleşmeli besicilik modeli hakkında bilgi veren Genel Müdür Piral, Cumhuriyet tarihinde ilk defa 2015 yılından itibaren küçükbaş hayvancılığa da sözleşmeli alım uygulaması başlattıklarını, sözleşmeli besicilik modelinin daha da yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini anlattı.

  Genel Müdür Piral, Türkiye’ nin 81 ilinde alımlar yaptıklarını, üreticilerin mağdur olmadan piyasa koşullarında hayvanını satması için her türlü tedbiri aldıklarını ve onlara Pazar ve fiyat garantisi sağladıklarını ifade etti.

İlkler 2002’den beri Kırklareli’den gidiyor

Öte yandan gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar;” 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerden  sonra Türkiye’de köklü bir değişiklik oldu.

Bu değişiklikle birlikte Kırklareli sürekli kaybetmeye başladı.  Trakya’ya yapılan ilk yatırımlar 1983-2002 yılları arasında Kırklareli’ne yapılırken bu tarihten sonra Tekirdağ’a yapılmaya başlandı. Bu da gösteriyor ki 1983 -2002 yıllarında Kırklareli’nin iktidar milletvekilleri oldukça başarılıyken, 2002’den sonra seçilen iktidar partisi milletvekilleri Kırklareli’nin hakkını iyi savunamamışlardır” dediler.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek