Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 17 Temmuz 2012, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 1084 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Büyük Kurultay’a gitti

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü ile birlikte CHP’nin Kırklareli’de bulunan örgütleri CHP 34. Olağan
CHP  Büyük Kurultay’a gitti
Kurultay ile ilgili olarak bilgi aldığımız CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan yaptığı açıklamada “CHP'nin 34. Olağan Kurultay'ı, yarın  (bugün) Ankara Spor Salonu'nda başlayacak. Kurultay'ın ilk gününde Genel Başkan, ikinci gününde ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. 34. Olağan Kurultay, 26 Şubat'ta gerçekleştirilen CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen yeni tüzüğe göre gerçekleşecek. Partinin yeni tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı teklifi gerekecek. Başkanlık divanı önünde imza verme zorunluluğu ise bulunmuyor. CHP'nin kayıtlı 1282 delegesi bulunuyor. Yeni tüzüğe göre, şu anda 80 kişiden oluşan PM üye sayısı da 60'a inecek. Parti Meclisi’nin  8 asıl üyesi, bilim yönetim ve kültür platformu üyeleri içinden genel başkanın önereceği 12 kişi arasından seçilecek. Organ seçimlerinde yüzde 33 cinsiyet kotası, yüzde 10 gençlik kotası uygulanacak. Kadın ve gençlik kolları başkanları PM ve MYK toplantılarına katılabilecek ancak oy kullanamayacak. Kurultayın ardından genel başkan, PM üyeleri arasından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirleyecek ”dedi.
Bilindiği gibi “ Yeni tüzükte MYK üye sayısı da 17 olarak belirlenmişti.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay hazırlıkları kapsamında milletvekilleri ve il başkanlarıyla bir araya gelmiş ve PM üyelikleri için seçimin çarşaf listeyle belirlenmesi benimsenmişti. Seçimlerde anahtar liste uygulanması, bu listenin de il başkanlarınca önerilen isimlerden oluşturulması bekleniyor. İl başkanları divan başkanlığına ise Altan Öymen'in önerilmesini benimsemişti. 34. Olağan Kurultay çalışmalarına bugün saat 10.00'da başlayacak. Divan başkanlığı oluşturulmasının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu bir konuşma yapacak. Çalışma ve hesap raporlarının okunması, görüşülmesi, aklanması, kurultay sonuç bildirgesi hazırlık komisyonunun oluşturulması, Kurultay Yönetmeliğinin bazı maddelerinin değiştirilmesinin görüşülüp oylanması ve kurultay sonuç bildirgesinin oylanmasının ardından genel başkan seçimi yapılacak. İkinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için seçim gerçekleştirildikten sonra kurultay çalışmalarını tamamlanacak.” Dedi. Ertan Bayer
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek