Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 30 Haziran 2015, Salı 09:25 tarihinde eklendi. 2032 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de delege seçimleri 15 Ağustos’ta başlıyor

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ile CHP’nin 22. Dönem Kırklareli Milletvekili Yavuz Altınorak’da katıldı.
CHP’de delege seçimleri 15 Ağustos’ta başlıyor

Toplantıda söz alan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaaddin Güncer, “Seçim takvimimiz başladı. 15 Ağustos’ta mahalle, belde ve köy delege seçimleri başlayacak. 28 Eylül-25 Ekim tarihleri arasında da İlçe Başkanlığı seçimleri yapılacak” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaaddin Güncer ile CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Fahrünissa Demirel yönetti.

Kırklareli  Milletvekili Turabi Kayan, 22. Dönem Kırklareli Milletvekili Yavuz Altınorak,  CHP Kırklareli Disiplin  Kurulu Başkanı Avukat Devrim Gündüz, CHP Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu, CHP Lüleburgaz Gençlik Kolları Sekreteri Gökdeniz Sezer,  CHP Evrensekiz Belde Başkanı Abdurrahim Akyıldız, CHP Büyükkarıştıran Belde Başkanı Feyzullah İşbilir,  Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz ile parti üyelerinin katıldığı toplantıda söz alan konuşmacılar önemli değerlendirmelerde bulundular.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Aleaddin Güncer yaptığı konuşmada; “Cumartesi günü kargo geldi. Genel Merkez tarafından parti içi kurultay sürecinin başladığı duyuruldu.  Buna göre Lüleburgaz’da mahalle, köy ve belde delege seçimleri 15 Ağustos’ta başlayacak. En geç bir ay içinde tamamlanacak.  İlçe Başkanlığı seçimlerinde 28 Eylül -25 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacak. Şu an askı listelerini bekliyoruz. 15 Temmuz’da oy kullanacak olan üyelerin listesi askıya çıkacak” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Aladdin Güncer’in ardından söz alan Düğüncübaşı parti üyesi Mümin Putuş; “Arkadaşlar AKP’nin tek başına iktidar olamaması bizim için büyük bir şans.  Şimdi bana CHP’ye oy vermeyenler ne olacak emeklilerin hali diyor.  CHP’ye oy mu verdiniz de durumunuzu soruyorsunuz. Ama partimiz bunlarla koalisyon kurarsa da emeklinin işi olacak merak etmeyin. Partimizin mutlaka AKP ile koalisyon yapıp bunları dizginlemesi lazım. Hükümetin de bir an önce kurulması lazım” dedi.

Mümin Putuş’un ardından Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz söz aldı. Recep Ayaz konuşmasında;  “Ben yapacağım konuşma ile 7 Haziran seçimlerini değerlendireceğim.  Biz bu seçimlerde hem genelde hem yerelde oy kaybettik. Genel de yüzde 1, yerelde yüzde 3 oy kaybı yaşadık.  Türkiye genelinde 37 il milletvekili çıkaramadık.  Ahmetbey’de bile yerel seçimlere göre 133 oy kaybetti. Bunun nedenlerini araştırmalıyız” dedi.

Recep Ayaz’ın ardından söz alan CHP Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu yaptığı konuşmada; “CHP’nin ön seçiminde ilk üçe giremeyen adayların eşleri ve akrabalarını telefonla aradık.  7 Haziran seçim çalışmalarına katılmalarını istedik. Ama katılmadılar yalnız kaldık” dedi.

Güzeri Yılmazoğlu’nun ardından söz alan Lüleburgaz Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Serbülent Avcı yaptığı konuşmasında; “Milletvekili aday adaylığı ön seçiminden önce aleviler için ağza alınmayacak sözler söylendi partimizde bu olmamalı.  Bunun yanında derneğimizin açılışında Belediye Başkanımızdan büyük destek gördük kendisine çok teşekkür ediyoruz.  2 Temmuz 1993 yılında katledilen aydınlarımızı 22. Yılında Lüleburgaz’da da anacağız. Dernek olarak 2 Temmuz’da saat 17.00’de Kongre Meydanı’nda bir basın açıklaması yapacağız” dedi.

Serbülent Avcı’nın ardından Kırklareli Milletvekili Mimar Turabi Kayan söz aldı. Ankara’daki havayı değerlendiren Kayan; “AKP’nin tek başına iktidar olamadığı bir dönemde biz CHP olarak MHP ile koalisyon yapmayı,  HDP’den dışarından destek almayı seçtik. Hepinizin bildiği gibi MHP Genel Başkanı’na Başbakanlık teklifi de yaptık. Eğer MHP bunu kabul etseydik AKP’den bugüne kadar yaptıklarının hesabını sorma şansımız olacaktı. Ama MHP bunu istemedi. Şimdi AKP ile CHP’nin koalisyon yapma durumu var. AKP’nin ipini çekmek için bu koalisyona da ihtiyaç var.” Dedi.

Ankara’da yapılan parti için çalışmalar hakkında da bilgi veren Turabi Kayan; “7+2 kişinden oluşan CHP Grubu Genel Disiplin Kurulu Üyeliği’ne seçildim. Parti içinde çalışmalarımız bu şekilde sürecek.  30 Haziran Salı Günü TBMM Başkanlık birinci ve ikinci tur oylaması, 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü de TBMM, üçüncü ve dördüncü tur oylaması yapılacak” dedi.

Kayan, ilçe başkanlığı seçimlerinin ön hazırlığı olan delege seçimlerinde de parti üyelerinin uyanık davranması gerektiğini belirterek partinin aleyhine olan kişilere imkan vermemelerini istedi.

Saat 12.30’da başlayan toplantı  Milletvekili Kayan’ın konuşmasının ardından saat 14.00’de sona erdi.

 

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek