Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 30 Haziran 2015, Salı 09:25 tarihinde eklendi. 936 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mahmet Başaran’ı kaybettik

Köy edebiyatının büyük ismine veda. 'Köy Edebiyatı'nın önde gelen isimlerinden, Kepirtepe Köy Enstitülü şair-yazar Lüleburgaz Ceylanköylü Mehmet Başaran, 27 Haziran 2015 Cumartesi günü 89 yaşında vefat etti.
Mahmet Başaran’ı kaybettik

Kepirtepe Köy Enstitüsü'nün ilk mezunlarından olan Başaran, 1946 yılında da Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü'nü bitirmişti.

 

 Türkiye Öğretmenler Sendikası'nın kuruluş çalışmalarında yer alan Başaran, kuruluşunda bulunduğu Kepirtepeliler Eğitim Vakfı'nın da onur üyesiydi.

 

'Köy edebiyatı' hareketinin önemli temsilcilerinden biri olan Başaran, 1970 TRT Sanat Ödülleri Yarışması Başarı Ödülü ile 1979 Orhan Kemal Roman Armağanı'nı kazandı.

 

 Başaran, dün İstanbul'da Karacaahmet Şakirin Camii'nde düzenlenen törenin ardından, Lüleburgaz’a bağlı Ceylanköy’de toprağa verildi.

 

Mehmet Başaran’ın cenazesine Türk Edebiyat ve Sanat Dünyası’nın önemli isimleri ile Lüleburgaz ve Kırklareli’nin tanınmış simaları katıldı.

Mehmet Başaran  25 Ocak 2015’te Kepirtepeliler Eğitim Vakfı’nın düzenlediği etkinlikte köy enstitüleri kapandıktan sonra da varlığını çeşitli isimlerle sürdüren Kepirtepe mezunları ile bir araya gelmişti. 

 

Hürfikir Gazetesi olarak Merhum’a Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

 

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek