Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 24 Haziran 2015, Çarşamba 09:24 tarihinde eklendi. 1007 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dibek’ten Kayan’a

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinin ardından CHP Kırklareli Milletvekili seçim Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu milletvekili kayıtlarını yaptırdı.
Dibek’ten Kayan’a

Seçimlerinden ardından 2007 yılından beri CHP Kırklareli Milletvekili olan Turgut Dibek’in milletvekilliği de sona ermiş oldu.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Turabi Kayan’ın TBMM’ye kayıt yaptırmasının ardından odasını Turabi Kayan’a bıraktı.

Bildiği gibi 22 Temmuz 2007 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde CHP Genel Merkezi tarafından birinci sıraya atanan Turgut Dibek ve ikinci sıraya atanan Tansel Barış, milletvekili seçilmiş üçüncü sıraya atanan merhum İrfan Altınel seçilememişti.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili geneli seçimlerinde ise delege seçimleri ile CHP birincisi sıra Kırklareli Milletvekili adayı seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu ve ikinci sıra milletvekili adayı olan Turgut Dibek TBMM’ye giderken 25 oyla üçüncü olan Turabi Kayan milletvekili seçilememişti.

2015 yılında ise CHP milletvekili adaylarnı üye bazınde ön seçimle belirleyince Turabi Kayan birincisi sıra Vecdi Gündoğdu ikincis sıra Tuna Soykan üçüncü sıra seçilmişti. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde de Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğu milletvekili adayı seçilmişti.

Turabi Kayan’ın milletvekili seçilmesinin ardında Turgut Dibek’te makamını Turabi Kayan’a teslim etti.

Turabi Kayan, dün yapılan yemin töreni öncesinde de önceki akşam CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek