Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 30 Mayıs 2015, Cumartesi 09:14 tarihinde eklendi. 1201 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Nesiller Festivali İki Burgaz’ı buluşturdu

Lüleburgaz Lisesi ile Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED) ile birlikte gerçekleştirdiği Bulgaristan Burgas’ da bulunan Kalkına Alternatifleri için Aktif Topluluklar Derneği (AGORA)’nın partner olduğu AB projesi ile gerçekleştiren Nesiller Festivali’nin Lüleburgaz buluşması dün gerçekleşti.
Nesiller Festivali  İki Burgaz’ı buluşturdu

Nesiller Festivali kapsamında Bulgaristan Burgas’ da bulunan Konstantin Preslavki Ortaokulu dün  Lüleburgaz’a geldi

Program kapsamında dün  saat 14’00’de Aşkiyet Neşet Çal Sahnesi’nde Kuşak Çatışmalı temalı Uluslar arası Konferans gerçekleştirildi.

Lüleburgaz Lisesi ile Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED) ile birlikte gerçekleştirdiği  Bulgaristan Burgas’ da bulunan Kalkına Alternatifleri için  Aktif Topluluklar Derneği (AGORA)’nın partner olduğu  AB projesi ile gerçekleştiren  Nesiller Festivali’nin Lüleburgaz buluşması dün gerçekleşti.

Nesiller Festivali kapsamında Bulgaristan Burgas’ da bulunan Konstantin Preslavki Ortaokulu dün  Lüleburgaz’a geldi

Program kapsamında dün  saat 14’00da Aşkiyet Neşet Çal Sahnesi’nde Kuşak Çatışmalı temalı Uluslar arası Konferans gerçekleştirildi.

Konferansta Bulgaristan Burgas’dan gelen  Yardımcı Doçent Raya Staykova-Nesiller Arası Süreklilik –Araştırma Formları ve Araçları konusunda, Bulgaristan’dan gelen Tencho Popov-Soy Araştırmasının Pratik Yönleri-Aile Bilgimiz Kaderimizi Etkiler mi konusunda, Lüleburgazlı Tarihçi  Ali Arslan-Lüleburgaz Bölgesinde Oluşturulan Soy Ağaçları Oluşturma Metodolojisi konusunda, Bulgaristan’dan gelen Yrd.  Doç Andrey Boyadzhıev-Sözcüksel Servet: Dil Nasıl Gelişiyor? Konusunda,  Lüleburgaz’dan Merve Mutlu ve Bulgaristan Burgas’dan Strandzha  Tanya Petrova -Nesiller Sözlüğü- Sınır Ötesi Bölgede Derlenen Kelimeler konusunda,   Fadime Konak’da  Genç ve Yaşlı Kuşak Arasındaki Olumlu Deneyimlerin Paylaşılması konusunda sunum yaptı.

Programa Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Lobomir Popov, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü  Nedim Çetin, Bulgaristan Burgas’dan eğitimciler ve öğrenciler, Lüleburgaz Lisesi’nden eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Programda kapsamında bugün Kongre Meydanı’nda saat 14.00’de Soy Ağacı Sergisi’nin açılışı, 14.30’da  Kültür Çadırı Sergisi’nin açılışı, 15.00’de Mani ve Kelime Oyunu etkinliği, 20.30’da “Anadolu’dan Balkanlara  Folklorumuz” isimli  Müzik ve Dans gösterisi gerçekleştirilecek.

Yine bugün bu etkinlikler kapsamında saat 16.30’da Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde “Kuşak Çatışması” konulu tiyatro oyunu sahnelenecek.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek