Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 12 Temmuz 2012, Perşembe 09:11 tarihinde eklendi. 1149 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dibek İğneada Kooperatifi’ni sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Demirköy’e bağlı İğneada Beldesi’nde bulunan S.S. İğneada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hakkında usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili Demirköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
Dibek İğneada Kooperatifi’ni sordu
Dibek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bu konu ile ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu.
Dibek’in konu ile ilgili açıklaması ve soru önergesi şöyle; “Seçim Bölgem Kırklareli’nin Demirköy İlçesi S.S. İğneada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi hakkında usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları ile Demirköy Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
Suç duyurusu dilekçesinde, kooperatif üyelerine makta dağıtımında haksızlıklar olduğu, iş tevzii esnasında mevcut üye listesinin asılmadığı, listelerde bazı üyelerin mükerrer yazılarak fazla makta aldığı ve haksız kazanç sağlandığı, orman işletmesine sunulan listelerde isimleri olmasına rağmen; postalarda isimleri olmadığı gerekçesiyle makta verilmeyen üyeler olduğu, oldukları iddia edilmiştir.
Buna göre, Bakanlığınızca kooperatif hakkında bir denetim yapılmış mıdır? Suç duyurusuna da konu olan iddialar doğru mudur? Kooperatifte yapıldığı iddia edilen usulsüzlük ve yolsuzluklar iddialarında orman işletme personellerinin de ihmal ve eksiklikleri var mıdır? Bakanlığınızca kooperatif hakkında bu güne kadar yapılmadıysa, bu önergeden sonra bir denetim yapmayı düşünmekte misiniz?”

Ertan BAYER

 
 
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek