Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 11 Mayıs 2015, Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi. 1673 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Büyükkarıştıran’da çevre katliamı

Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran beldesinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Halim Çam ve Coşkun Günyenli isimli iki vatandaş daha önce Kırklareli Cam ve Trakya Cam fabrikalarından gelen pis su ve cam parçalarının tarlalarına zarar verdiğini ve üretimi düşürdüğünü gerçekçe göstererek şikayetçi oldu.
Büyükkarıştıran’da çevre katliamı

Çam ve Günyenli, şikayet dilekçelerini Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne sundu.

Aradan geçen süre içerisinde Kırklareli Valiliği şikayete konu olan yere bilir kişi gönderdi ve mağduriyeti belgeledi.

Ancak kısa bir süre önce Kırklareli  Valiliği’nden gelen resmi yazı Halim Çam ve Coşkun Gülyenli’yi hayal kırıklığını uğrattı.

Çam ve Günyenli gazetemize yaptıkları açıklamada işin geçiştirildiğini belirterek; “Kırklareli Valiliği olaya el atmış diye sevindik. Ancak Kırklareli Valiliği’nden bize; ‘Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi Büyükkarıştıran kasabası  Bağlar ve Sığırcı  mevkiinde bulunan 821, 819 ve 2409  parsel numaralı arazilerine  Cam Fabrikası atıklarından cam kırıkları atılması ile ilgili şikayet dilekçelerine istinaden yerinde tespitler yapılmış ve derenin taşması sonucu 2409 parsel numaralı taşınmazın 751 metre karelik kısmında cam kırıklarının arazide tarım yapılamayacak şekilde  kapladığı diğer parsellerde ise daha düşük yoğunlukta cam kırıklarının bulunduğu ve tarım yapılmakta olduğu tespit edilmiştir.  5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı  Kanunu’nun 21. Maddesi gereğince İdare Para  Cezası uygulanmış olup, cam kırıklarının temizlenerek arazinin eski haline getirilmesinin sağlanması hususunda bilgilerinizi arz ederim” şeklinde yazı geldi. Bu yaz ile hayal kırıklığına uğradık. Bu cam kırıklarının  selden değil normal çalışmadan geldiği biliniyor. Biz bu kirletme işinin durdurulmasını istemiştik. Ancak yetkililer bu konuda bir şey yapmadı. Sadece para cezası verdi.  Şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz” dediler.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek