Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 10 Temmuz 2012, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 1329 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gözleri kıdem tazminatında

CHP Pazartesi toplantısında katılan Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, CHP Lüleburgaz İlçe binasında yaptığı konuşmada “Şu an işçinin bir yıllık kıdem tazminatı işçinin bir aylık aldığı brüt ücret kadar. Ancak AKP hükümeti bunu 15 günlük ücrete indirmek için çalışmalara başladı.” Dedi. Düşova; Lüleburgaz’da bulunan Plaş Plastik Fabrikası’nda Petrol İş Sendikası’na üye oldukları için 14 işçinin işten çıkartıldığını da belirterek CHP İlçe Yönetimini CHP’li milletvekillerini ve CHP’li belediye başkanını destek vermeye davet etti.
Gözleri kıdem tazminatında
Ertan BAYER
CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Emrah Arslan, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu, Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Başkan Yardımcıları Hasan Oğuz Keser, Ercan Yavuz, TEMA Lüleburgaz Gönüllü Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, İşçi Emeklileri Derneği Lüleburgaz Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mümün  Putuş ile birlikte partili üyeler katıldı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan yaptığı konuşmada “Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi dün CHP Kadın Kolları Genel Kurultay’ı vardı. Bu kurultay da Kurultay Delegelerimiz Gülay Tülüş, Güzeri Yılmazoğlu ve Hatice Taşkit’in de oyları ile destek verdiği Hilal Dokuzcan 332 oy alarak  CHP Kadın Kolları Genel Başkanı seçildi.  Diğer adaylardan Zuhal Samlı 100 oy alırken, mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan’da 60 oy aldı. Bunun yanında CHP Kırklareli Kadın Kolları İl Başkanı Gülay Tülüş 14 Kişilik CHP Kadın Kolları   Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri (MYK)  arasında girdi.  Güzeri Yılmazoğlu, CHP Genel Kurultayı’nda konuşma alarak Trakya tarihinde CHP’li kadınlara bir ilki yaşattı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Daha sonra söz alan CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu , Kurultay sürecini aktardıktan sonra “Ülkenin içinde bulunduğu durumu aktarmakla zaman kaybetmeyelim. Ne yapacağımızı konuşalım şeklinde düşünüp neler yapmamız gerektiğini belirten bir konuşma yaptım” dedi.
Yılmazoğlu’nun konuşmasının ardından Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşovva söz aldı.
AKP Hükümeti’nin işçiyi zincirsiz köle yapacak yasa tasarısı çıkartmaya hazırlandığını belirten Düova  “Şu an işçinin bir yıllık kıdem tazminatı işçinin bir aylık aldığı brüt ücret kadar. Ancak AKP hükümeti bunu 15 günlük ücrete indirmek için çalışmalara başladı. Bunun yanında kurulacak olan Özel İstihdam Büroları ile işçi ile işverenin diyaloğu direk kesilecek. İşveren istediği zaman bu bürodan işçi talep edecek. Özel İstihdam Büroları’ da bulacak. Ancak işçilerin hiçbir hakkı kalmayacak. Bu zincirsiz kölelik sistemini getirecek” dedi.
Düşova; Lüleburgaz’da bulunan Plaş Plastik Fabrikası’nda Petrol İş Sendikası’na üye oldukları için 14 işçinin işten çıkartıldığını belirterek , CHP  Lüleburgaz İlçe Yönetimini CHP’li milletvekillerini ve CHP’li belediye başkanını destek vermeye davet etti.
Düşova’nın ardından CHP Ahmetbey Eski Belediye Başkanı Recep Ayaz söz aldı. Ayaz yaptığı konuşmada artık parti içi kurultaylarından bir an önce kurutulup normal hayata dönmeliyiz. Bundan biz de halk da sıkıldı” dedi.
Ayaz’ın ardından söz alan İşçi Emeklileri Derneği Lüleburgaz Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Düğüncübaşı Parti Üyesi Mümin Putuş “Şu an ofis ürün almıyor. Ofisin üzerinde Ofis Çiftçinin Karagün dostudur. Yazıyor. Ancak artık ofis çiftçinin değil tüccarın karagün dostu oldu. Çifti şu an elindeki buğdayı borçlarını ödemek için tüccara veriyor. Tüccar Düğüncübaşı’ndan 56 kuruş’a Ataköy’den 54 Kuruş’a buğday aldı. AKP hükümeti bilerek ofisi açtırmıyor. Bundan tüccar kazanıyor. AKP’nin bu zulmi bitmeli. Bunun yanında emekliye yüzde 1.95   oranında bir zam yapıldı. 600 TL alan emeklinin maaşı 612 TL oldu. Ülkemizde bulunan 9 milyon emekli kendilerine bu eziyeti reva görüyorsa bizlerin diyecek bir şeyi yok” dedi.
Mümin Putuş’un ardından söz alan CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Emrah Arslan söz alarak işçi hakları ve sendikalar yasası ile ilgili bilgilendirme de bulundu.
Meclis TV açılmalı
CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, “Arkadaşlar, eskiden Meclis TV sürekli yayın yapıyordu. AKP Meclis TV’yi kapattı. Çünkü halkın onların hangi yasayı çıkartacaklarını bilmesini istemiyorlar. Çarşamba günü Meclis Tatile girdi. Meclis TV’yi zarar diyor bahanesi ile kapatan AKP hükümeti TRT üzerinden yandaş bir firmaya üç bölümlük yayın karşılığında 478 trilyon ödedi.” Dedi.
Tutuklu milletvekilleri çıkabilir
 CHP Kırklareli Miletvekilleri olarak Meclis Kapanmadan önce tutuklu milletvekillerinin durumu ile ilgili bölümlere yeni maddeler ilave ettirdiklerini de belirten Dibek “ Temmuz ayının 15’înden sonra tutuklu vekiller ile ilgili kararlar açıklanacak. Tutuklu vekillerimizin  tahliye olma ihtimali de var dedi.
Dibek’in konuşmasının ardından CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün Pazartesi toplantısı saat 14.00’de sona erdi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek