Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 10 Temmuz 2012, Salı 09:04 tarihinde eklendi. 918 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dibek bir yasama yılını değerlendirdi

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek bir yasama yılını değerlendirerek yaptığı çalışmalar ile 672 kez ulusal basına çıkarak kırılması zor bir rekora imza attı.
Dibek bir yasama yılını değerlendirdi
12 Haziran Genel Seçimlerinden hemen sonra 23. Dönemde olduğu gibi çalışmalarına devam eden Dibek, komisyon çalışmaları, TBMM Genel Kurulu konuşmaları, soru ve meclis araştırma önergeleri, genel merkez görevleri, yasa teklifleri ve tüm bu görevlerin yanı sıra seçim bölgesi ziyaretleri ile bir yılı geride bıraktı.Genel seçimlerden hemen sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile AK Parti ile yapılan mutabakat görüşmelerinde CHP’yi temsil eden 3 Milletvekilinden biri olan Turgut Dibek, AK Parti - CHP uzlaşma metnine imza attı. Yine Genel Başkanının talimatı ile Güngör Yurdakul Yasası olarak bilinen, tutukluların da ölüm döşeğindeki yakınlarını hükümlüler gibi görebilmelerini sağlamak için eylül ayında Yasa Teklifi’ni hazırlayan Dibek’in teklifi Ocak 2012’de Adalet Komisyonundan geçerek Nisan 2012’de yasalaştı. Muhalefet Milletvekillinin vermiş olduğu bir teklifin yasalaşmasının kolay olmadığı AK Parti iktidarında, büyük bir soruna çözüm bulan Dibek’in teklifi yasalaştı.
Demokratİk Tüzük’te Dİbek etkİsİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 26 Şubat günü gerçekleşen 16. Olağanüstü Kurultayı ile kabul edilen CHP Tüzüğünün, Tüzük hazırlama komis- yonunda görev alan Dibek, CHP’nin demokratik tüzüğünün mimarlarından oldu. Meclis Kürsüsünü de en aktif kullanan Milletvekillerinden olan Dibek, 30 farklı yasa tasarı ve teklifi üzerine TBMM Genel Kurulunda konuştu. Turgut Dibek, terör konulu TBMM Gizli oturumunda da Genel Başkanın talimatı ile Cumhuriyet Halk Partisi adına Meclisi bilgilendirdi. Dibek, ülkenin sorunlarının yanında, Trakya’nın kanayan yarası Ergene Nehri’nin kirliliğini de Meclis kürsüsünden dile getirdi.
 
Adalet Komİsyonu Yasa fabrİkası
Meclisin en yoğun komisyonlarından olan Adalet Komisyonu 30 yasa tasarı ve teklifini görüşerek genel kurulda sundu. Bu 30 teklifin tamamı genel kurul gündemine geldi ve 29 tanesi yasalaştı. Adalet komisyonu üyesi olan Dibek, tüm komisyon çalışmalarında bulunarak yoğun bir mesai harcadı. Türk Ticaret Kanunu’nda yapılan değişiklik için oluşturulan uzlaşma kurulunda Cumhuriyet Halk Partisi adına Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ile birlikte Dibek de yer almıştır. Dibek, Ticaret Kanunu değişikliklerine katkı vermiştir.
Önergelerİ sıraladı
Kırklareli Milletvekili Dibek, HSYK'nın yeni yapısı nedeniyle ortaya çıkan sorunları, cezaevi personeli, eğitim müfettişleri ve denetmenlerin statü değişiklikleri, araştırma görevlilerinin dertleri, emeklilerimizin geçinememesi, yayın özgürlüğünün kısıtlanması, basın özgürlüğünün kısıtlanması, işçi ölümleri, maliye emekçilerinin sorunları, muhasebe ve milli emlak denetmenlerinin sorunları, mübaşirlerin sorunları ve özel yurtlarda yaşananlar ile ilgili meclis araştırma önergeleri ile toplumun kanayan yaralarını gündeme taşıdı. Dibek, Ahmetbey Kütüphanesinin kapanması, Dereköy’e maden ruhsatı verilmesi, Trakya köylüsünün buğday sorunu, kapanacak adliyeler, Çağlayık, Çayırdere, Kayalı, Armağan, Kırklareli Barajları, Köy sulamaları, Ergene'nin kirliliği, İğneada'ya yapılmak istenen Nükleer Santral, Kırklareli'ndeki tutuklu, hükümlü, özürlü sayıları gibi konular hakkında toplam 101 soru önergesi ile meclisin en çalışkan vekilleri arasında yer aldı.
Ulusal Basın’da Dİbek
Turgut Dibek’in yaptığı çalışmalar 672 kez ulusal basında da yer aldı. Manşetlere ve köşe yazarlarına konu olan Dibek gündemdeki bir çok konuyla ilgili ulusal gazetelerin sayfalarında yer alırken, CHP’nin en çok çalışan 20 milletvekili arasında gösterildi. Dibek, iptal edilen KPSS sına-vındaki kopya tezgâhını ortaya çıkardı. İptal edilen sınavda bütün soruları yapan adayların çoğunun yenilenen sınava girmediği, girenlerin de çok düşük puanlar aldığını ortaya çıkararak, Milliyet Gazetesi’nde manşet oldu.
 Dibek, Ramazan Bayramı hutbesinde Kırklareli'nde ve birçok ilde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve şehitlerimizden bahsedilmemesi Türkiye'nin gündemine getiren Turgut Dibek’i Hürriyet'ten Yalçın Bayer haber yapmıştı.
 Haber Merkezi
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek