Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 20 Nisan 2015, Pazartesi 09:22 tarihinde eklendi. 1382 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SODAM’da Aşçı Çıraklığı Kursu açıldı

Lüleburgaz Sosyal Dayanışma Merkezi’nde (SODAM)Lokantacılar Odası’nın destekleriyle Aşçı Çıraklığı Kursu açıldı.
SODAM’da Aşçı Çıraklığı Kursu açıldı

Merkezden yapılan açıklamada 8 Nisan Çarşamba günü başlatılan öğretici Yeşim Hüner Üremiş tarafından verilen kursta 22 kursiyerin haftanın 5 günü 4’er saat eğitim alacakları ve toplam 272 saat sürecek kurs sonunda kursiyerlere belgelerinin verileceği belirtildi.

Lüleburgaz Lokantacılar Odası’nın da destek verdiği kurslar sonunda esnafın ihtiyaç duyduğu ara elaman sıkıntısının da giderilmesinin amaçlandığı belirtildi. Kursu ziyaret eden Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yaman da bu tip kurslara Oda olarak destek verdiklerini ve bundan sonra da vereceklerini söyledi. Yaman “Kurslar sayesinde insanlarımız belgelerini alıp kalifiye birer elaman olacak. Bu sayede işletmelerimiz de ihtiyaç duydukları ve bulamadıkları personele kavuşmuş olacak. Bizler bu kursların yaygınlaştırılmasını ve gelecekte Lüleburgaz’ın yerel lezzetleri ile meşhur bir kent olmasını istiyoruz. Bolu Mengen gibi yemekleri ve ustaları ile ünlü bir kent olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Daha sonra Başkan Yaman kursiyer kadınların waffle gününde yaptıkları ürünleri test etti. Leziz wafflelar başkandan tam not aldı.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek