Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 14 Nisan 2015, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 932 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Faik Öztrak; “İç Güvenlk Paket Demokratik Hakları İhlal eden bir uygulamadır”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "İç Güvenlik Paketi vatandaşların demokratik haklarının ihlali anlamına gelen bir yasal düzenlemedir. Yani yargı kararı olmadan arama, yapılması, kimlik sorulması, gözaltına alınabilme gibi hususlar, CHP olarak özgürlüklerden, gerçek demokrasiden yana bir parti olarak bizleri önemli ölçüde rahatsız etmektedir" dedi.
Faik Öztrak;  “İç Güvenlk Paket  Demokratik Hakları İhlal eden bir uygulamadır”

Öztrak, partisinin Kırklareli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Adliyesindeki terör saldırısına ilişkin, ülkenin cumhuriyet savcısını bir terör saldırısında kurban verdiğini söyledi.

Bu saldırıyı lanetlediğini ifade eden Öztrak, savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Türk milletine sabır dileğinde bulundu.

Allah'ın Türk milletine bur tür acıları yaşatmaması temennisinde bulunan Öztrak, "Gerçekten hafife alınacak bir durum değildir. Bu ülkenin emniyet ve istihbarat kayıtlarında açık açık terörist olduğu bilinen iki kişi elini kolunu sallaya sallaya Türkiye'nin en büyük adliye saraylarından birine giriyor ve savcımızı rehin alarak öldürülüyor, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu gerçekten çok ciddi bir güvenlik zaafiyetidir. Bu bir becerisizliktir. Bu bir yönetememe olayıdır. Hele hele seçim öncesi bu tür olaylar meydana gelip de bu ülkeyi yönetenler kalkıp muhalefet partilerinin üzerinden kurban kesmeye kalkarlarsa, bu işin arkasında başka şeyler aranır. Bu hadiseyi kınıyorum. Bu hadiseyi yapanların sonuna kadar peşinde olacağız. Sadece doğrudan yapanları değil, bu hadiseyi azmettirenlerin de peşinde olacağız" şeklinde konuştu.

Öztrak, sanatçı Kayahan'ın vefatının da Türk milletini yasa boğduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin "siyasi partilerin, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasında AK Parti'nin 23. CHP'nin 22. sırada yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Öztrak, oy pusulasında altı okun pırıl pırıl parlayacağını bildirdi.

Vatandaşın neye oy vereceğini bildiğini dile getiren Öztrak, vatandaşın gönlünün altı okta olduğuna inandığına işaret etti.

Öztrak, İç Güvenlik Paketi'nin çıkmaması içinde Meclis'te önemli bir direnç gösterdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İç Güvenlik Paketi vatandaşların demokratik haklarının ihlali anlamına gelen bir yasal düzenlemedir. Yani yargı kararı olmadan arama, yapılması, kimlik sorulması, gözaltına alınabilme gibi hususlar, CHP olarak özgürlüklerden, gerçek demokrasiden yana bir parti olarak bizleri önemli ölçüde rahatsız etmektedir. Bu yasayla kaçak saraylar ile Türkiye Cumhuriyeti hazinesi arasında bir hortum bağlantısının kurulmasıdır. Biz bunada karşıyız. Şu anda cumhurbaşkanının görev ve fonksiyonları, cumhurbaşkanının bu özel hizmet ödeneğini kullanması arasında nasıl bir ilişki olabilir. Bunu düşünemiyoruz. Başbakanla birlikte bu ödeneği paylaşma durumu vardır. Bunu doğru bulmuyoruz. Bu nedenle bu bölümüne karşıyız. Uygun gördüğümüz bölümlerine de zaten olumlu oy kullandık. Bonzai kullanımıyla ilgili cezai düzenlemelere, uyuşturucu kullanımıyla ilgili ceza düzenlemelerine destek verdik. Onun dışında insanların, Türk insanının gelişmiş demokrasilerde yaşayan insanlardan daha geri bir demokrasiyi hak ettiğini düşünmüyoruz, bu nedenle bu yasaya karşı çıkıyoruz."

Öztrak, Türkiye'nin hukuk devletinden uzaklaştığını savunarak, Yemen'deki vatandaşların zarar görmeden kurtarılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek