Adnan Tansu Şahin’den 10 Nisan 2026 çağrısı

bdd4cdc7-5dd1-484a-adba-52ad7d8ec90f

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi  Halk Toplantısı 15 Aralık 2025 Pazartesi günü parti binasında yapıldı.

Saat 12:30’da yapılan toplantı da genel değerlendirme yapıldıktan toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

Toplantı da Lüleburgaz Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Adnan Tansu Şahin bir konuşma yaparak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de çağrı yaptı.

CHP Pazartesi Toplantısında  Lüleburgaz Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Adnan Tansu Şahin’in yaptığı konuşma şöyle, “Sevgili yol arkadaşlarım, Değerli CHP’liler; Sözlerime şununla başlamak istiyorum: Geçtiğimiz günlerde Büyükkarıştıran OSB önüne bırakılan siyah çelenk, bir öfkenin değil; bir sabır tükenişinin, bir vicdan çağrısının ifadesiydi. O çelenk; Lüleburgaz Kent Konseyi’nin, çevrecilerin, bu kentin havasını soluyan, suyunu içen insanların ortak sesiydi. Orada olan, destek veren, dayanışma gösteren herkese Lüleburgaz Kent Konseyi adına yürekten teşekkür ediyorum. Buradan, aramızda olamayan belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum: En azından hazırlayıp sunduğumuz önergeleri gündeme almalarını, çevre komisyonları üzerinden bu sürecin takipçisi olmalarını, raporlar hazırlayarak bu mücadelenin aktif bir parçası haline gelmelerini bekliyoruz. Ben buradan sizlerle kavga etmek için değil birlikte mücadele etmek birlikte başarmak için sesleniyorum. Sevgili arkadaşlar, Şunu açıkça söyleyebilirim: Bu çelenk bir son değildir. Bu çelenk bir başlangıçtır. Bugün buradan şunu ilan ediyoruz: 👉 Lüleburgaz Kent Konseyi olarak, Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerini acilen toplantıya çağırıyoruz. Şeffaflık sağlanana kadar, veriler açıklanana kadar, Ergene’nin üzerindeki sis perdesi kalkana kadar nöbet çadırı kurulmasını önereceğiz. Bu mücadele artık sadece basın açıklamalarıyla sınırlı değildir. Bu mücadele; çadırla, sürekli takiple ve kararlılıkla sürecektir. Hedefimiz nettir: Lüleburgaz’dan geçen Ergene temiz akacak. Büyükkarıştıran’dan  başladık. Burada durmayacağız. Kirleticiler belliyse, çözüm de bellidir.  Evrensekiz’i takibe alacağız.  Lüleburgaz Deresi’ni takibe alacağız.  Lüleburgaz Belediyesi arıtma tesisini de takibe alacağız. Bu nedenle, il genel meclisi ve belediye meclisi çevre komisyonlarının hazırlayacağı raporlar hayati önemdedir. Çünkü yetki oradadır. Ve biz biliyoruz ki: Sorunu doğru bilirsek, doğru mücadele ederiz. Eğer lokal çalışırsak, eğer herkes kendi deresine sahip çıkarsa, bu zinciri kırabiliriz. Babaeski Şeytan Deresi’ne sahip çıkarsa, Lüleburgaz kendi derelerine sahip çıkarsa, Edirne Meriç’e sahip çıkarsa…işte o zaman bu mücadele başarıya ulaşır. Gerekirse gece nöbeti tutarız. Ama Ergene’nin daha fazla kirletilmesine asla izin vermeyiz. Sevgili yol arkadaşlarım, Buradan bir çağrıyı da milletvekilimize yapmak istiyorum.  Sayın Fahri Özkan, Lüleburgaz’ın milletvekili olarak bu mücadelede bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Evrensekiz Deresi, Lüleburgaz Deresi ve Büyükkarıştıran başta olmak üzere Ergene Havzası’yla ilgili olarak; TBMM’de soru önergesi vermesini, takibini yapmasını, gerekirse araştırma önergesi sunmasını bekliyoruz. Çünkü bu mesele artık yerel bir mesele değildir. Bu mesele, ulusal bir halk sağlığı meselesidir. Ve son olarak şunu söylemek istiyorum: Yıllar önce bize şunu söylediler: “CHP’yi iktidar yapın, Ergene’yi sonra temizleriz.”

Biz artık bunu duymak istemiyoruz. 2011 yılında 10 Nisan’da yapılan, 10 bin insanın katıldığı Ergene eyleminin 15. yılı,2026 Nisan’ında doluyor. Bu nedenle buradan Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e de  bir çağrı yapıyoruz: 10 Nisan 2026 günü kimseye söz vermesin. Bize söz verin Lüleburgaz’a gelsin.  “Geçinemiyoruz” mitinglerine bir de “Yaşayamıyoruz” diyerek 10 Nisan 2026’da, Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda hep birlikte haykıralım. Sadece geçinememeyi değil, yaşayamamayı da, bu çevre felaketine karşı yüksek sesle dile getirelim. Çünkü herkes şunu bilsin: Lüleburgaz’da ve Trakya’da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Nükleere hayır! Ergene’ye hayat! Bu mücadele bitmeyecek. Bu çadır kurulacak. Bu nehir temiz akana kadar biz buradayız. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Ertan BAYER

Exit mobile version