Türkiye’de ki maratonlarda Lüleburgazlı Ümit Er fırtınası devam ediyor.
Şampiyonumuz Ümit Er, yine çok önemli bir yarı maraton organizasyondan zaferle dönerek Lüleburgaz ‘da yeni bir sevinç dalgası oluşturdu.
Hani rakipsiz şampiyon derler ya,sanki bu söz Ümit Er için söylenmiş. Sporcumuz 10 yıldır rakiplerine tam bir üstünlük sağlamış durumda. Artık rakipleri de bunu kabullenmişler ve kendi aralarında ikincilik mücadelesi yapıyorlar.
7.Uluslararası Gazi Yarı Maratonu 30 Kasım 2025 Pazar günü Gaziantep şehir merkezinde gerçekleşti.
Birçok milli atletin de katıldığı bu organizasyonda yaklaşık Bin 500 kişi hem kıyasıya mücadele etti hem de şehrin tarihi mekanlarını görme imkanı elde ettiler.
Gazi yarı maratonu Lüleburgazlı atletlerin ilgi gösterdiği bir organizasyon ve 5 yıldır bu organizasyona katılıp dereceler elde ediyorlar.
Bu sene de kelebek TEAM sporcuları Ümit Er, Emrullah Demirel ve Reyhan Demirel Lüleburgaz’ı temsil ettiler.
Ümit Er, bu yıl Gaziantep’te 4.kez yarı maraton koştu ve arka arkaya 4. kez şampiyon oldu. Reyhan Demirel yaş grubunda 5. ve Emrullah Demirel yaş grubunda 9.oldular.
“KELEBEK TEAM” takım kaptanı Emrullah Demirel sıcağı sıcağına gazetemize şu açıklamayı yaptı:”Ümit kardeşimiz bir büyük başarıya daha imza attı. Bir kez daha gönüllere taht kurdu. Eşim Reyhan Demirel ile ben de güzel bir koşu çıkardık ve üst sıralarda yer aldık.Yaşadığımız sakatlıklar eşimle beni biraz geriletti ama sporda pes etmek olmaz. Eski günlerimize 1 yıl içinde ulaşmayı planlıyoruz. Dileriz yeni bir sakatlık yaşamayız. Bilindiği gibi maraton sporu ömür boyu yapılabiliyor ve bizim de niyetimiz bu. Çünkü biz mutluluğu bu sporda bulduk ve asla kopmak istemiyoruz. Lüleburgazlı hemşehrilerimize yeni sevinçler yaşatmak için yoğun antrenmanlara devam edeceğiz.”
Ertan BAYER
