. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Demirelli’ninLüleburgaz Esnaf Kefalet Odası Başkanı ve CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan hakkında 2022 yılında görevini kötüye kullanma suçundan ceza aldığı ve kooperatif başkanlığı yapamayacağı iddialarında önemli bir gelişme yaşandı. Demirelli'nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı başvuru üzerine, iddialar Ticaret İl Müdürlüğü’ne inceleme için sevk edildi.
“Dallas Kredisi” Davasında 3 Ay 22 Gün Hapis Cezası Almıştı
Lüleburgaz 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 05.01.2022 tarihli kararına göre Fahri Özkan, “görevi kötüye kullanma” suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası aldı. Ceza daha sonra adli para cezasına çevrilirken, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’na göre ceza alan kişinin 3 yıl boyunca yetkili organlara seçilmesi yasaklanıyor. Demirelli’nin CİMER başvurusunda bu yasağın uygulanması ve hukuki işlemlerin başlatılması talep edildi.
CİMER’e Gelen Resmi Cevapta Soruşturmanın Ticaret İl Müdürlüğü’ne İletildiği Açıklandı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin,şikayet ve iddiaların incelenmek üzere Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderildiği bildirildi. Konu kamuoyunda merakla takip edilirken, yapılacak incelemenin sonuçları Lüleburgaz’da merakla bekleniyor.
Ayhan Demirelli’den Sert Açıklama: “Alınan Maaşlar ve Huzur Hakları Geri İade Edilmeli”
BTP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Demirelli, “Fahri Özkan mahkemenin ceza verdiği tarihten itibaren usulsüz olarak görevine devam ediyor. Bu süreçte aldığı tüm maaş, huzur payı ve hakedişler kamu zararına yol açmıştır. Tazmin edilmesi için hukuki süreci başlatacağız” dedi.
Demirelli : İlk davada maddi hatalar var, Yeniden yargılama talep edeceğiz
Demirelli ayrıca,BTP'nin gönüllü avukatların ilk dava dosyasındaki maddi hataları tespit ettiğini ve zaman aşımı kararına rağmen gerekirse tekrar yargılama talep edeceklerini açıkladı. “Fahri Özkan’ın kazandığı tüm hakları kooperatife geri ödemesi zorunludur ve artık hiçbir makama aday olamaz” ifadelerini kullandı.
Fahri Özkan’ın Esnaf Kefalet Odası Başkanlığı görevinden alınması durumunda, bölge kamuoyunda yeni bir siyasi ve hukuki süreç başlayacak. Gelişmeler yakından takip edilirken, Ticaret İl Müdürlüğü’nün raporu bekleniyor.
Haber Merkezi
