Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın Mustafa Kalecik’in yaptığı LÜDAK, kendi üyelerine yaptığı eğitimlerle, okullarda yaptığı tatbikat ve verdiği eğitimlerde de adından sıkça söz ettiriyor.
Lüleburgaz’ın özel günlerinde ve milli bayramlarda da üyeleri ile birlikte disiplinli bir şekilde tam kadro sahada olan LÜDAK, önümüzdeki günlerde de Lüleburgaz’ın önemli bir kesimine eğitim vermeyi planlıyor.
Afetlerin olmasını kimsenin istemeyeceğini ancak önlem alınması gerektiğini belirten LÜDAK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kalecik; “Olası afetlere karşı her an olacakmış gibi hazırlıklı olmak amacı ile böyle bir dernek kurduk. Amacımız 2024 yılında Ulusal Alanda, 2025 yılında da Uluslararası alanlarda eğitimlere ve ortak faaliyetlere katılmak” dedi.
LÜDAK, AKDF TATBİKATINA KATILDI
Öte yandan Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu AKDF tarafından deprem tatbikatı düzenlendi.
Tatbikata katılan Yalova K-77 Arama Kurtara ekibinin yanı sıra Balıkesir Gönen’den Göndak, Edirne’den EDAK ve KEDAN Aydın’dan Umut, İstanbul’dan, Türkcan, Kırklareli'nden LÜDAK ve Uşak ekipleri uykusuz şekilde 24 saat esaslı çalışma gerçekleştirdi.
Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu’nun Yalova’da gerçekleştirdiği ve gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı nefesleri kesti. İzleyenler tatbikat mı gerçek mi ayıramadı. Tatbikat için binalar yıkılırken 200 kişilik arama kurtarma ekibi çalışma gerçekleştirdi.
Ertan BAYER
