Yaklaşık 10 yıldan beri gündemde olan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi kapsamında İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne il sınırları içerisinde bulunan çok sayıda ada ve parsel için acele kamulaştırma kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 24 Ekim 2018 Çarşamba günkü Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da Arnavutköy’den başlayıp, Çatalca, Silivri, Tekirdağ’da Çerkezköy, Kapaklı, Ergene, Kırklareli’de Lüleburgaz, Babaeski, Pehlivanköy ve Edirne’de Havsa ve merkez sınırları içerisinde yer alan taşınmazlar acele kamulaştırılacak.
Kırklareli sınırları içerisinde de Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde bulunan Yeni Mahalle’den Lüleburgaz sınırlarına girecek olan demiryolu projesi, Küçükkarıştıran, Evrensekiz Gündoğu Mahallesi, Kırcaali Mahallesi’nden geçerek Yenibedir’de D-100 Karayolu’nu aşarak Eskibedir sınırlarına girecek.
Güzergah buradan Lüleburgaz TOKİ konutlarının arkasından geçip Durak Mahallesi girişine kadar devam edecek.
Durak Mahallesi’nin Lüleburgaz istikametine göre girişinden geçecek olan proje güzergahı buradan Türkgeldi, Sarmısaklı, Sarıcaali, Oklalı’yı geçerek Düğüncülü’de Babaeski sınırlarına girecek.
Güzergah Babaeski’de Düğüncülü, Pancarköy, Nadırlı, Gazi Kemal, Cehilli, Dindoğru, Minnetler, Ertuğrul, Çengerli, Ağayeri köyleri üzerinden Yeşilova köyünden Pehlivanköy sınırlarına girecek buradan da Havsa’ya devam edecek.
Projenin geçtiği güzergahlarda kalan ada ve parsellerde acele kamulaştırma uygulanacak.
Lüleburgaz içerisinde Kurtuluş Mahallesi’nde Kocasinan Mahallesi’nde de bazı bazı ada ve parseller kamulaştırılacak.
Ertan BAYER
