Kırklareli’ne Teknokent kuruluyor

Kırklareli’ne Teknokent kuruluyor

 

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Kırklareli girişimcisi, ilk 500 büyük firmayı zorlayacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 25/05/2018 tarihli ve 1826 sayılı yazısı üzerine, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun 4. maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca 04/06/2018 tarihli ve 2018/11887 Sayılı Karar alınmış olup, Kırklareli Üniversitesinde kurulması planlanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) Kararı, Resmi Gazete’nin 25/06/2018 tarihli ve 30459 numaralı mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Alınan karara göre Kayalı Yerkeşkesinde 44.686,68 m² alanın Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak kullanılması kararlaştırılmıştır.
Teknokent; üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, katma değerli ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezidir” dedi.

Gökhan KAN

 

Exit mobile version