“SLOGAN” şeklinde açıklamalar..

“SLOGAN” şeklinde açıklamalar..

Sanıyorum bu yaşananları bazı yöneticiler “kader” diye niteleyeceklerdir; ancak biz bunu kabul edemeyiz. Tüm bu yaşananların sebebi açıktır: Genel ve yerel iktidarların sorumsuz tavrı ve çoğunluğun sessiz kalışı!

 

·         Kanser gerçeği apaçık karşımızda dururken merkezi ve yerel yöneticiler neden ve nasıl bu gerçeği görmezden gelebilir?

 

·         Trakya’nın ekolojik sorunları siyaset üstü sorunlardır.

 

·         Ancak sorunların sebepleri siyasetin yozlaşmasıdır.

 

·         Bilimsel ve hukuksal normlar çerçevesinde hazırlanıp 2004 yılında yürürlüğe giren Türkiye’nin ilk çevre planı, Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı ve ona bağlı planlar neden ve hangi amaçlarla hiçe sayılmak istenmektedir?

 

·         İstanbul Teknik Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, 1999 yılında Ergene Nehri’nden alınan su numunelerini analiz edip nehir suyunun son derece kirli olduğuna karar vermişti. Şimdi yine aynı üniversiteden bilim insanları Ergene Havzası’na kömürle çalışan termik santral inşa edilebileceğini mi söylemektedir? Böyle bir bilim anlayışı nasıl mümkün olabilir?  

 

·         “İş-aş konusu dünyanın hiçbir yerinde böyle sorumsuzca planlanmamaktadır” demek isterdim ve lakin siyasi yozlaşma genel olarak tüm dünyanın sorunudur. Bazı kesimlerin çıkarları, ülkenin çıkarıymış gibi gösterilmektedir. Ancak biz, Trakya halkı, yozlaşma karşısında sessiz kalmayacağız!

 

GELECEĞİNE SAHİP ÇIK!

 

Hakan Dedeoğlu – LÜLEBURGAZ

—————————————————————————————————————

https://www.change.org/p/trakya-n%C4%B1n-talan%C4%B1na-dur-de-trakyadaya%C5%9Fam%C4%B1savun?source_location=petitions_share_skip

 

 

Exit mobile version