Lüleburgaz’a gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Zindan Baba Türbesinin yaklaşık on yıldır bakımını yapan Müzeyyen Nalbant, türbenin etrafını çiçeklerle donattı. Yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle türbeye gelenlerin de artmaya başladığını belirten Nalbant “Zindan Baba Türbesi’nin etrafına çiçekler ekip güzelleştirdim. Artık buraya gelenler daha memnun. Çiçekler içindeki türbeyi ziyaret edenler memnun ayrılıyorlar” dedi.
ZİNDAN BABA TÜRBESİ
Zindan Baba Türbesi hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte içinde bir mezar bulunan Zindan Baba hakkında halk arasında dolaşan iki rivayet vardır.
1-Türbe içinde yatan kişinin Gazi Evranos Beyin bayraktarı olduğu ve türbenin Çelebi Sultan Mehmet devrinde yapılmış olduğu,
2-İdama mahkûm olan bir kişi türbeye hapsedilir. Tam asılacağı dakikada hüviyeti meçhul bir şahıs kan ter içinde halkı yararak ortaya çıkar ve mahkûmun serbest bırakılmasını, zira suçlunun kendisi olduğunu söyler. ‘Onun yerine beni asın’ der. O an mahkûmun, suçsuz olduğuna kanaat getirilerek serbest bırakılır. Meçhul şahıs mahkûmun yerine hapsedilir ve idam edilir.
Suçlunun asılacağı gün türbenin kapısı açılınca içerde ölü olarak yatmaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde ölen şahsın suçsuz bir âlim kişi olduğu öğrenilir ve cenazesi oraya gömülür.
Gökhan KAN




