1. Haberler
  2. Petrol-İş kazandı

Petrol-İş kazandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lüleburgaz Büyükkarıştıran yolu üzerinde bulunan Sanofi Zentiva’da geçtiğimi Perşembe ve Cuma günleri 16 kişinin işten çıkartılması üzerine Petrol-İş Sendikası Trakya Şubesi’ne üye olan 420 Sanofi Zentiva çalışanı vardiyalarında çalıştıktan sonra fabrikadan ayrılmayarak bir hafta boyunca eve gitmemişti.

Direnişte olan işçilere Lüleburgaz’da bulunan siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri de destek vermişti.

Petrol-İş Sendikası ile Sanofi Zentiva arasında 26 Şubat Çarşamba gece yarısı saat 01.00’de anlaşma sağlandı.

Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkan Yardımcısı Hasan Oğuz Keser yaptığı açıklamada “İşten atılan  16 arkadaşımızdan 10 tanesi işe geri döndü. 6 arkadaşımızda kıdem+ihbar+teşvik tazminatları ve izin ücretlerini alarak gönüllü bir şekilde işten ayrılmayı kabul etti. Tüm üyelerimize hayırlı olsun.  Sanofi Zentiva’daki eylemimiz sona ermiştir” dedi.

Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova’da yaptığı açıklama “Petrol-İş Sendikası Trakya Şubesi olarak bir haftadan beri sürdürdüğümüz direniş işçi sınıfının galibiyetiyle sona ermiştir. Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi bir kez daha işçi sınıfının mücadele tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır” dedi. Ertan BAYER

Petrol-İş kazandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!