1. Haberler
  2. Güncel
  3. Rantçılara değil eğitime bütçe

Rantçılara değil eğitime bütçe

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Eğitim Sen’e bağlı öğretmenler derse girmezken, TÜM BEL SEN’e bağlı memurlarda iş bıraktı.

Lüleburgaz Öğretmenevi’nde toplanan KESK üyeleri buradan yürüyerek Hükümet Konağı önüne geçti.

Burada Ulu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan KESK Üyeleri hükümeti uygulamalarından dolayı temsilen Ata’ya şikâyet etti.

KESK Temsilcisi Cahit Aras “Atam sen Yurtta barış, dünya da barış dedin, bunlar tüm komşularıyla kavga etti, sen köylü milletin efendisidir dedin, bunlar milletin efendisine ananı da al gitti dedi” sözleriyle hükümeti eleştirdi.

 

Ayakkabı kutusu şimdi çıktı kokusu

KESK Üyeleri, Lüleburgaz Hükümet Konağı önünden Lüleburgaz Kongre Meydanı’na doğru yürürken sık sık “Ayakkabı kutusu, şimdi çıktı kokusu” sözleriyle bakan çocuklarına yapılan yolsuzluk operasyonuna atıfta bulundu.

Cahit Aras, Kongre Meydanı’nda yaptığı konuşmada “Bugün 19 Aralık. Adını utanmadan  ‘Hayata Dönüş’ koydukları katliamın 13. Yıl dönümü. Devlet 19 Aralık’ta 20 Hapishanede 28 devrimci tutsağı katletti.  Bayrampaşa cezaevinde 6 kadını diri diri yaktı. 13 yıl geçti katiller hala cezalandırılamadı.  Yetmiyormuş gibi devlet övünç madalyası ile ödüllendirildi.  Buradan bir kez daha katledilen siyasi tutuklu ve hükümlünün hesabının daha verilmediğini hatırlatıyor, bu utancın sorumlularının yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Eğitim Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Seyfi Meriç’te yaptığı konuşmada “Bugün AKP  dilediği gibi kaynakları, topluyor, kullanıyor ve dağıtıyor. Emekçilerin birimlerine el konularak, ağır verilerle toplanan bu kaynaklar bugün emperyalizmin taşeronluğuna, toplumun tüm ezilenlerini  baskı altında tutacak  şiddet mekanizmalarına, gerici temelde toplumsal yaşamı yeniden dizayn etmeye aktarılıyor. KESK olarak  tüm kamu çalışanlarının  kendi iş kollarında  onlarca sorunları ve talepleri olduğunu  ve bu taleplerin takipçisi olduğunun bilinmesini istiyoruz” dedi.

KESK Lüleburgaz Üyesi Necmiye Demircan’da yaptığı  konuşmada “AKP Hükümeti bütçede tasarruf yapmak için, eğitim ve sağlık için ayrılması gereken  kısıtlama yaptı. Eğer tasarruf yapılacaksa bu tasarruf silah harcamalarına yapılmalı, Suriye’yi bölmek için yapılan harcamalarda tasarruf yapılmalıdır. Bizler KESK’e bağlı EĞİTİM SEN, TÜM BEL SEN, SES VE BES Lüleburgaz Temsilcilikleri olarak çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

Eğitim Sen’e bağlı öğretmenler bugün dün derslere girmedi. Lüleburgaz Belediyesi’nde çalışanlar memurlarda dün  greve giderek çalışmadı. Su tahsilat bölümünde nöbetçi olarak görev yapan Saim Zülam’da öbetçi tahsilatçı olarak görev yaptı. Ertan BAYER

 

 

 

Rantçılara değil eğitime bütçe
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!