1. Haberler
  2. Güncel
  3. “ Kıdem Tazminatına dokunma”

“ Kıdem Tazminatına dokunma”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kongre Meydanı’nda saat 13:30’da gerçekleştirilen basın açıklamasına iki yüze yakın Lüleburgazlı katılırken ilk konuşmayı Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova yaptı. 12 Eylülcülerin bile yanaşmadıkları kıdem tazminatlarını gasp eden iktidarı sandığa gömeceklerini söyleyen Düşova, tüm Lüleburgazlıları desteğe çağırdı.

Daha sonra basın açıklamasını Disk İl Temsilcisi ve Kristal-İş Trakya Şube Başkanı Hüseyin Seren okudu. Kıdem tazminatının 77 yıl önce çalışanların kazandığı bir hak olduğunu söyleyen Seren “ İşçiye sosyal riskler karşısında güvence sağlayan bir gelir, bir iş yerinde ömür tüketen, kas ve beyin gücünü, bilgisini birikimini o işyerinde harcayan çalışanan emeğinin yıpranma bedelidir. AKP hükümetinin kıdem tazminatını tavsiye planı ile eş zamanlı olarak taşeronun daha da büyümesini ve yaygınlaştırılmasını öngören düzenleme yapmayı hedeflemesi aynı zincirin birbirini tamamlayan halkalarıdır. AKP çalışanları her türlü haktan ve güvenceden yoksun hale getirerek modern kölelik düzenini kurumsallaştırmaya çalışıyor” dedi.

 

Gökhan KAN

“ Kıdem Tazminatına dokunma”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!