1. Haberler
  2. Güncel
  3. Ergene nehrinde çalışmalar başladı

Ergene nehrinde çalışmalar başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti İl Genel Meclis üyesi Nedret Akbulut, Uzunköprü’nün kanayan yarası Ergene Nehri'nin temizlenmesinin hükümet tarafından devam ettiğini ve en kısa zamanda Ergene nehrinin eski haline döneceğini söyledi.
Akbulut yazılı açıklamasında; Ergene Nehri ile ilgili çok güzel çalışmalar yapıldığını kaydederek, "Ergene Nehri ana kol ve yan kolları sanat yapıları, 6. kısım yapımı adı altında proje kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ergene nehri kıyılarında yapılan taş tahkimatı çalışması ile suyun hızlı akımı sağlanacak ve şişme olayı önlenmiş ve taşkınların şiddeti azalmış olacak” dedi. 
Akbulut şöyle devam etti: “Köprünün alt ve üst kısmından sağlı sollu olarak 100-150 metre uzunluğunda çalışma yapılacak. Önümüzdeki yıl Ergene nehri kıyılarında sedde ve ağaçlandırma çalışmaları ile güzel bir görünüm olacak. Yapılan bu çalışmalar sonunda Ergene nehrinden pırıl pırıl su akarken etrafı ağaçlandırılmış, park ve bahçelerle donatılmış bir kıyı şeridinin gerçekleşmesine az bir zaman kaldı. Uzunköprü Ergene nehri hayal ettiği güzelliğe kavuşacak. Bunun için çalışmalar aralıksız devam ediyor” İHA 

Ergene nehrinde çalışmalar başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!