1. Haberler
  2. Beldeler kapandı

Beldeler kapandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Buna göre 2014 yılının Mart ayında yapılacak seçimlere bu iki beldenin yanı sıra, Pınarhisar’a bağlı Yenice ve Kırklareli’ne bağlı İnece beldeleri belediye olarak giremeyecek.
13 ilin Büyükşehir olduğu, 26 ilçenin kurulduğu ve 559 belediyenin kapatıldığı yasa yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan 6360 sayılı on üç ilde Büyükşehir Belediyesi ve yirmi altı ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 Büyükşehir olan 13 ilin arasında Tekirdağ bulunurken, kapatılan 559 belediyenin içerisinde Lüleburgaz’a bağlı Kırıkköy ve Sakızköy beldeleri de bulunuyor.
 Buna göre 2014 yılının Mart ayında yapılacak seçimlere bu iki beldenin yanı sıra, Pınarhisar’a bağlı Yenice ve Kırklareli’ne bağlı İnece beldeleri belediye olarak giremeyecek. Bilindiği üzere nüfusu 750 binden fazla olan iller Büyükşehir belediyesine dönüşmüştü. Büyükşehir belediyesi bulunan yerlerde yeni bir belde kurulmasında, 50 binlik nüfus kriteri 20 bine düşecek. Belediye sınırları içinde nüfusu 500’ün altında mahalle kurulamayacak. Nüfusu 2 binin altındaki 559 belediyenin tüzel kişilikleri, ilk seçimlerde kaldırılacak ve bu belediyeler kapatılacak. Bu belediyelerin personeli, taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları il özel idaresine devredilecek. Ömer MUTLU

Beldeler kapandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!