Metin KARAKUŞ/Babaeski-Alpullu
TEKİRDAĞ’ın Hayrabolu İlçesi’nde Endüstri Meslek Lisesi 3. Sınıf Öğrencisi olan Onur Çetin, her gün okul çıkışında otobüsle Alpullu’ya giderek, orada Alpullu Şeker Spor Kulübü adı altında lisanslı sporcu olarak antrenmanlara katılıyor.
Başarılı sporcu Onur Çetin, daha spora geçen yıl başlamasına rağmen kulübünü temsilen birçok yerde düzenlenen güreş müsabakalarına katılmış ve aldığı derecelerle Kulübünü de başarı ile temsil etmiştir.
Geleceğin pehlivan adayı, genç yetenek Onur Çetin, Hürfikir Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Küçüklüğümden beri televizyonlarda güreşleri ilgiyle seyrederdim. Nihayet geçen yıl araştırarak Alpullu’da Güreş kulübü olduğunu öğrendim. Hemen kayıt yaptırdım ve idmanlara katılarak güreşe başladım. Lisansımı aldım. Her gün saat 3.00’te okuldan çıktıktan sonra otobüslerle Alpullu’ya gidiyor, takım çalışmalarına katılıyorum. Bu bir sene içerisinde deste küçük boy da Şeker Spor kulübü adına Babaeski Karahalil, Büyük Mandıra ve Sinanlı, İstanbul Kâğıthane ve Tekirdağ’da güreşlere katıldım. Büyük Mandıra’da onuncu oldum. Bu yıl Allah’ın izni ve hocalarımın desteğiyle Kırkpınar’a hazırlanıyorum. Burada deste büyük boya çıkacağıma inanıyorum. Ata sporumuz güreşi çok seviyorum. Hayrabolu’muzu bu alanda temsil etmekten gurur duyacağım.”
Onurun babası Yalçın Çetin de, yaptığı açıklamada, “ Çocuğumun Ata sporumuzu sevmesinden ve yapmasından çok memnunum. Ayrıca Hayrabolu’muz adına da seviniyorum. Hayrabolu Motorkros sporu ile anılırken Hayrabolulu bir pehlivanın yetişmesi elbette güzel ve heyecan verici olur. Bizlerin ve buradaki büyüklerimizin desteği ile Onur’un ileriki yıllarda çok iyi yerlere geleceğini görüyorum.” dedi.