Et ve Balık Kurumu’nda (EBK) yapılan operasyonun ardından operasyonların devam edip etmeyeceği akıllarda soru işaretlerine neden oldu.
Geçtiğimiz günlerde Kırklareli ve Lüleburgaz Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ceza evine gönderilen 9 kişinin yaklaşık 16 suçtan yargılanacağı ifade edilirken, bu suçlar arasında halk sağlığını tehlikeye sokmak ve yolsuzluk iddiaları da yer alıyor.
Gözler şimdi diğer kurum ve kuruluşlara çevrildi. EBK ile başlayan operasyonların devamının gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor. Bilindiği üzere daha önce de Devlet Su İşleri’nde ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla tutuklanan isimler olmuştu. Operasyonun ardından EBK ile çalışan kurumları da tedirgin etti. Ömer MUTLU




