Profesyonel lige çıktığı 2007-2008 sezonunda düşme hattının bir üstünde yer alarak ligde kalan yeşil-kırmızılı takım sezonu 8 beraberlik 10 galibiyet ve 12 mağlubiyetle kapatmıştı. 2008-2009 sezonunda ise müthiş bir form grafiği yakalayan temsilcimiz birinci kademe müsabakalarının son maçında deplasmanda Yalovaspor’u 2-0 mağlup ederek yükselme grubuna kalmıştı. Bu sezon ise oynadığı 18 maçın 11’ini kazanan yeşil-kırmızılı takım 2 beraberlik 5 de yenilgi almıştı. Yükselme grubunda ise istediği performansı gösteremeyen temsilcimiz 2 galibiyet alabilmişti.
2009-2010 sezonunu da başarılı bir şekilde tamamlayan Lüleburgazspor geçtiğimiz sezon ligin son maçında evinde Bayrampaşaspor’u 1-0 mağlup ederek play-off oynama şansı elde etmişti. Play-off turunda da başarılı bir performans grafiği çizen temsilcimiz, ilk maçta Nazilli Belediyespor’u 1-0 ile geçerek adını finale yazdırdı. Ancak finale Ünyespor’a 2-0 kaybeden Lüleburgazspor Spor Toto 2.Lig şansını kaybetti.
2011-2012 sezonunda istediği performansı gösteremeyen yeşil-kırmızılı takım oynadığı 31 maçta 14 beraberlik alırken 11 mağlubiyet ve 6 galibiyet alabildi. Sezon başından bu yana gol sıkıntısına bir türlü çözüm bulamayan Lüleburgazspor rakip kalelere 24 gol atarken, kalesinde de 35 gol gördü. Grupta A.Sebatspor ve Keçiören takımlarının ardından en az gol atan takım olan yeşil-kırmızılı takım inegölspor maçında da yaşadığı bu sıkıntıyı gözler önüne serdi.
Ardından hızla bir düşüş yaşayan kulüp bunun önüne bir türlü geçemedi. Sezon bitiminin ardından takımdan ayrılan futbolcuların yerinin doldurulamaması, yapılacak olan kongrede başkan adayının olmaması gibi sebepler yeşil-kırmızılı takımın 2011-2012 sezonunda yaşayacağı sıkıntıların adeta sinyalini vermişti. Sezonun başlamasına az bir süre kala yapılan genel kurulda tekrar başkanlığa gelen Siyami Aslan bir çok oyuncu transfer etti. Ancak yapılan transferler gidenlerin yerini bir türlü doldurmadı.
Takım yalnız bırakıldı
Genel kurulda göreve gelen yönetim kurulu bu zorlu süreçte Başkan Aslan’ı adeta yalnızlığa itti. Bunun yanında halk ve taraftarlar da takımından desteğini çekti. Takımla bir türlü barışamayan taraftarlar ve halk yeşil-kırmızılı takımın Babaeski’de oynadığı maçlarda tribünleri boş bıraktılar.
Başkan Aslan yalnız kaldığı gerekçesiyle tekrar seçime giderek yeni isimlerle yola devam etme kararı aldı. Yapılan olağanüstü genel kurulda yeni isimler yönetim kurulu listesinde yer aldı. Yapılan toplantıda, Bu takımı ligde tutmak için her şeyi yapacağız” diyen yeni kadro, belli isimlerin dışında yeşil-kırmızılı takımın iç saha maçlarında dahi tribünlerdeki yerini almadı. Başkan Siyami Aslan Babaeski’de oynanan maçlarda tribündeki yerini almasına rağmen istediği desteği bir türlü bulamadı.
Ligde son 5 haftaya girilirken yeşil-kırmızılı takım düşme potasında bulunuyor. Düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan takımda futbolcular ve teknik heyet adeta kenetlenmiş durumda. Hafta sonu oynanacak Vanspor maçı yeşil-kırmızılı takımın ligde kalma adına hayati önem taşıyor. Ömer MUTLU