BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ

Yazar -

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ

Çok uzak diyarlarda Hayrabolu diye bir yer varmış burada amcalar teyzeler varmış. Bu amcalar teyzeler erkek evlatları çok sever kız evlatlara değer vermezmiş. Bu yıllarca sürüp gitmiş 2013 yılına gelmiş bu gelenek yine bozulmamış. Hatta bu amcalardan biri Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmış. Eşiyle birlikte sağda solda biz erkekleri daha çok sever, kızları 2.planda tutarız derlermiş. Gün gelmiş öz kızının yüzüne bile bu sözleri sarf etmişler. Üzülmüş zavallı kız bunları duyunca susmuş içine atmış günlerce ağlamış ben niye sevilmiyorum diyerekten. Hayrabolu’nun erkeği varmış yedikçe yer doymazmış bitireceğim dermiş ağa dedemden kalan mirasları yermiş yermiş batırırmış. Baba piyasaya çıkar diriltirmiş.

Yıllar böyle devam eder, onlara göre kız evlat gitmiştir çulsuza ama Allah’ın sevgili kuludur çulsuz çocuğumuz. Karı koca çalışırlar birazcık mal mülk sahibi olurlar, Baba bir gün gelir yapışır kızının yakasına ‘’ Yürü Notere gideceğiz ‘’ elimde kalan dükkânda hakkın yoktur, kardeşime bırakıyorum diyeceksin kız olmaz baba deyince kıyamet kopar. Kız gelir evine anlatır eşine, çocuklarına.

Çocuklar dedesine damat kayınpederine ‘’ Niçin kızını üzüyorsun ‘’ deyince alınan cevap vahşettir üzülsün, gebersin diye haykırır erkek seven baba. Bu Hayrabolulu amca 5 vakit namazda kılar acaba ellerini açıp Allah’ına dua ederken - Allah’ım kızımın canını çabuk al mallarım oğluma kalsın mı diyor?

 

Sen oğluna istediğin her şeyi ver ama Hey Müslüman geçinen baba Allah’ın verdiği ve alacağı cana karışma,  boşuna da namaz kılma kulları aldatabilirsin ama Allah’ı aldatamazsın asla. 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 12:05 tarihinde yazdırılmıştır.