Vatan sağ olsun

Yazar -

Vatan sağ olsun

Balyoz Davası kararları Demokratikleşme paketi ile (belki yine tesadüftür) Andımızın kaldırılıp, Kamu'da türbanın serbest bırakılması aynı zamanlara denk getirildi.

Balyoz Davası 1 Mart Tezkeresinin hemen ardından yapılmıştı. Şubat 2010’da  aralarında Çetin Doğan,  Ergin Saygun ve Özden Örnek’in de bulunduğu 40’a yakın emekli general ve muvazzaf subay “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan tutuklanmışlardı.Daha sonraki günlerde ise Savcılar tarafından derinleştirilen soruşturma kapsamında 100’e yakın isim daha gözaltına alınmıştı.
İlk iddianame 6 Temmuz 2010'da hazırlanmış, 16 Aralık 2010 yılında duruşmalara başlanmış,11 Şubat 2011 yılında ise 164 sanıktan olanların tutuklanmasına olmayanların ise yakalanması  kararı çıkarılmıştı.Bu kısa hatırlatmadan sonra bugüne gelelim.
Balyoz davasında 9 Ekim 2013 tarihinde karar aşamasına gelindi.Aslında kararlardan ne sonuç çıkacağı merak konusundan çok uzaktı, en azından ben çokta iyi kararlar çıkmayacağını savunanlardandım.
Malum sonuçların açıklanması çok belli olmasına rağmen yine de heyecanlı bir bekleyiş oldu.
Sonuçta Yargıtay Balyoz davasında yargılanan, aralarında 53 genenal ile 32 de amiralin bulunduğu 237 sanık hakkındaki mahkûmiyet kararını onadı. Yerel mahkemenin 36 kişi hakkında verdiği beraat kararını onayan Yargıtay, 25 kişinin delil durumu göz önünde bulundurularak beraat etmesi gerektiğini belirterek haklarındaki mahkumiyet hükmünü bozdu.  63 kişiyle ilgili cezaya hükmedilmemesi gerektiğini kaydederek tahliyelerine karar verdi.
Yargıtay, "Balyoz" davasında 24 sanık hakkındaki kararı, beraatlarına karar verilmesi istemiyle bozdu, 9 sanığın mahkumiyet kararlarını ise düzelterek onadı.
Hakkındaki 18 yıl mahkumiyet kararı Yargıtay’ca onanan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın milletvekilliği, bu kararın TBMM Genel Kurulu’nda okunmasının ardından düşecek. 
Hemen hemen tamamı sahte belge ve dijital verilere dayalı  bu davanın açılmasına sebep olan savcılara da daha öncesinde soruşturma açılmıştı.
“Yargının yeniden yapılandırılması” operasyonu ile oraya getirilen üyelerin tamamı AKP 'den...
Yani herşey önceden planlı programlı.

Delilleri kuşkulu, siyasi bir davada alınan bu kararlarla bir kez daha Türk Silahlı Kuvvetler hedef alınmıştır.Türk Hukuk tarihinde Yargıtayın onayı ile alınmış bu kararlar asla unutulmayacaktır.
Unutulmayacak başka bir detayda  ülkede çok önemli bir dava görülüyorken Genelkurmay Başkanı Özel Paşanın yurtdışında ki ziyaretinde cami gezmesidir.
Verilen kararlar karşısında vakurlu duruşunu kaybetmeyen Türk askerinin "Vatan sağolsun..!" diyecek kadar da VATANSEVER olduğunu kimse unutmasın ...
Hani bir söz vardır; GÜN OLUR, DEVRAN DÖNER...
Günü geldiğinde düzmece yalanlarla , verilen bu haksız kararlar bir gün gelir adalet karşısında karşılığını bulacaktır, inanıyorum.İnandığım başka bir şey de bu kararları veren   vicdanların asla rahat olmayacağı...

“Bayramlar;  karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularımızın doruğa çıktığı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve dostluğumuzun pekiştiği   güzel günlerdir.
Bu yıl Balyoz davası gölgesinde kutlanan  bayramda; askerleri tutuklu , aileleri acı içinde haksız hukuksuz bir şekilde tutuklanan hatta "kurban edilen" tüm aydınlarımız, askerlerimiz, gazetecilerimiz ne zaman özgürlüklerine kavuşacaksa o zaman bayramı bayram gibi kutlayacağız.
Bu vesile ile geçmiş Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.
Saygılarımla.

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 27 Nisan 2024, 01:34 tarihinde yazdırılmıştır.