SU BEYNİN VİTAMİNİDİR

Yazar -

SU BEYNİN VİTAMİNİDİR

Su eksikliğinden en önce zarar gören beynimizdir. İçtiğimiz suyun miktarı beynimizi ciddi şekilde etkiler. Beyin sağlığımız için su içmeliyiz. 24 saat içinde beynimizden 1,4 litre, böbreklerden geçen su ise 2 litreden fazladır. Su yetersizliğinden en önce beynimiz zarar görür. Beyinde suyun dolaşımı bozulursa buna beyin kuruması denir.

            Dünyada hayat su ile başlamıştır. Susuz hayat imkânsızdır. İnsan su içmeden birkaç gün yaşayabilir. Vücudun %60 kadarı sudur. Bunun %15–20 kadarı kaybolursa insan için ölümcül olabilir. Bir insanın günde en az 2,5 litre suyu bir şekilde geri alması gerekir.

            Suda bulunan mineraller kemik sağlığı için çok önemlidir. Kalsiyum çocuklar, gençler ve yaşlılar için çok gereklidir. Kalsiyum minerali diş sağlığı, kanın pıhtılaşması için çok gereklidir. Yüksek doğal mineralli sular yanında magnezyum minerali bazı kalp damar sağlığı tedavilerinde çok etkilidir.

            Suyun temiz ve mineralli olması şarttır. Bu sular vücudumuzda çok etkin rol oynar. Suyun değerini içindeki mineraller tayın eder. Flörür minerali sularda çok bulunur.

            Bir su paketlenip tüketime sunuluyorsa sağlıklı olmak zorundadır. Su paketinin cam olması gerekir. Naylon damacanalarla eve gelen suyu cam kaplara boşaltmak uygun olur. Açılan bet su kablarının suyunu hemen hızla tüketmek iyi olur. Damacana sularını kaynatmak gereksizdir. Su kaynatılınca içindeki kalsiyum, magnezyum, karbonat kireç haline gelir ve su mineralli halini kaybeder.

            Serinlemek için ılık su içmek iyi olur. Su yerine meşrubat türü içecekler tüketmemeliyiz. Sabah kalkınca en az bir bardak su içmek mideye çok iyi gelir ve insanı tok tutar. Su sindirime yardımcı olur. Yetişkin bir kişinin toplam ağılığının yüzde yetmişi sudur. Terle ve nefesle kaybedilen su, günde en az iki litredir. Bunun yarısı besinlerle alınır. Günde en az bir buçuk litre su içmek şarttır.

            Damacanalar defalarca geri alınıp dolduruldukları için yeteri kadar steril değillerdir. Su kullanımı çok hızlı olan yerlerde küçük bet şişeleri kullanmalıdır. Sular güneş görmesin ve açılınca çabuk tüketilsin. Ayrıca evlerde arıtma cihazları kullanılmalıdır. Kaliteli filtrelerden suyu geçirmek çok yerinde olur. Suyun içinde gözle görülmeyen yabancı maddeleri ayırır. Bunun için filtre sıkça kontrol edilerek temizlenmelidir.

 

            Su eksikliğinden en önce zarar gören organlarımızdan biri beyindir. İçilen su miktarı beyni ciddi şekilde etkiler.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 11:12 tarihinde yazdırılmıştır.