ÇALIŞANDA VAR, KARIŞTIRANDA.

Yazar - HAYRİ AKPINAR

ÇALIŞANDA VAR, KARIŞTIRANDA.  

   Uzun zamandır gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında CHP’de teşkilatlar ve üye bazında çalkantılar, kutuplaşmalar ve gruplaşmalar olduğunu bunların bilerek bazı kesimlerce organize edildiğini yazmış ve il, ilçe ve belde teşkilatlarını durumu düzeltmeleri için uyarılarda bulunmuştuk.

         Yaklaşmakta olan Genel ve yerel seçimler öncesinde siyasetin hız kazanması ve koltuk kapma çekişmelerinin ayyuka çıkmaya başlaması sebebi ile yine hareketli ve aksiyon içerikli sahneler ile karşı karşıyayız.

         Ancak öncelikle iki yerel başkanın kendi ve ekiplerinin başarılarından kısaca söz etmeden geçmek istemiyorum. Belki de CHP’sinin kendi içindeki yetkili ve etkili kurgulayıcıları tarafından ortaya atılan “Parti ilimizde ve ilçelerimizde oy kaybediyor” algısına direnen iki samimi ve özverili başkanları tebrik etmek istiyorum.

 

*CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim GÜNDÜZ:Neredeyse 10 yıldan fazladır partinin İl-İlçe örgütlerinin her kademesinde görev almış, Yeterli tecrübeyi edinmiş ve İlçe başkanlığını sandıktan çıkarak kazanmış siyasi geleceği olan dürüst ve çalışkan bir siyasetçi, Bu güne kadar hiçbir kişi ve kurum ile kavga etmeden yönetimi ile uyumlu çalışıp en çok takdir ettiğim Pazartesi toplantılarını katılımın azlığı, üyenin ilgisizliğine aldırmadan mücadelesini devam ettirmiş, nerdeyse her köyü en az 2-3 defa ziyaret etmiş olmasının yanında mütevaziliğini yitirmemiş olması Lüleburgaz ve Kırklareli için kazanılmış siyasetçi olarak mücadele ve yoluna devam etmesini temenni ediyorum. Üyelerinde bu Başkan ve ekibe sahip çıkmasını tavsiye ederim.

*Evrensekiz Belde Başkanı Birol ÖZBAY:Her ne kadar sağ kökenli bir partiden CHP’sine katılarak Belde başkanlığı görevini cesaret ile kabul etmiş Belde de ve Çevresinde sevilen samimi ve çalışkan bir arkadaş. CHP sine çok şey katacağına inanıyorum. Belde de kısa sürede Kadın ve gençlik kollarını kurarak çalışkan ve gelenekten gelen teşkilatçılığını değerlendirerek belde örgütüne güç katmıştır. Evrensekiz’in gelecek siyasi hayatında daha faydalı olacağı makamları hak ettiğini ve o çalışmalar içinde olduğunu görüp taktir etmemek mümkün değil. Gözüktüğü kadarı ile Belde halkı kendisine gerekli şevk ve desteği verdiği de ortada durmakta.

“Hedefini bilen insanları engeller durduramaz”

DE GİT.

         Bir zamanlar bana bir siyasetçi “Siyasetin giriş kapısı vardır Ancak çıkış kapısı yoktur” demişti. Meğer bu sözü kendisi için söylemiş, (Ona inanacak kadar saf olmasam da) O zamanlar genelleme sanmıştım. Birkaç gün önce şahsını güya partinin ileri geleni kabul edip, kendisine gereksiz değer ve manayı yükleyen bir siyasetçimiz; Parti üyesi ve abi sıfatı ile partiden 20 kadar kişiyi bir toplantıya davet ediyor, Gerekçe olarak da “parti güç kaybediyor benim organizasyonumda toparlayalım”  manasında söylem ile, Üstelik kişileri; güya 6 kişilik bir ekip ile anket yaptırmış da anketten çıkmış bu davetli arkadaşlar. (çaktırmadan birde onure etme durumu yakıştırıyor)  Herhalde adı sanı kimliği belli olmayan anketçiler ve sonucu ortada olmayan anket yerine dili varmıyor “sizleri özellikle ben seçtim” demeye.

         Öncelikle şunu hatırlatmak isterim ATATÜRK’ün kurduğu bir partinin Aksakallılara, Ağalara, Abilere, Fötrlülere asla ihtiyacı yoktur. Bu parti HALK partisidir, herkes kendine gelmeli ve haddini bilmeli.

         Bu partide bir sorun veya aksaklık varsa Lüleburgaz’ın CHP’si amiri İlçe başkanıdır, onun muhatap olmadığı bir çalışma illegaldir, hizipçiliktir. Katılımcılara baktığımızda İlçe yönetiminden, alt örgütlerden, Meclis üyelerinden davet edilenler var ve bu arkadaşların başkanları sayın abi tarafından bilgilendirilmemiştir. Bu hiç yakışık almayan bir davranıştır. Katılımcılar kendi başkanlarına bilgi vermemiş olsa tüm teşkilatı zan altında bırakacak bir kargaşaya girmek işten değildir. İktidara yürüyen bir partiye bundan daha büyük bir zarar nasıl verilebilir? Sayın abi; Üstelik herhangi bir şahsi amaç ve gayeniz yoktu da Toplantı fotosu çektirdiniz madem neden hiç bir katılımcı yayınlamadı. Aman ha mı dediniz yoksa? (düşündürücü).  Bu partinin yukarıda saydığım iki teşkilat başkanı gibi daha niceleri vardır ve çıkacaktır. Siz görevinizi yaptınız gerekli saygı ve onuru da size bu halk göstermiştir. Üstelik kendi isteğiniz ile bulunduğunuz makamdan ayrıldınız halk size açık açık DE GİT demeden bir seçmen gibi sandığı ve bir oyunuzu vermeyi bekleyin. Eğer siyaset yapma isteğiniz varsa da bunu kapalı kapılar ardında tehlikeli kurgular ile değil basın ve halkın önünde yapmanızı öneririm. Yoksa gizli ve uyduruk mazeretler ile yapacağınız her toplantı CHP’ye zarar verecektir. Böyle bir tavır ne size ne de CHPi geleneğine yakışmaz ve fasulye nimet ilişkisinde kalır.

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 02:56 tarihinde yazdırılmıştır.