YUNANİSTAN VE TÜRKİYE’DEKİ ABD ÜSLERİ

Yazar - Servet Şenyiğit

YUNANİSTAN VE TÜRKİYE’DEKİ ABD ÜSLERİ  

RTE  Haziran ayında yapılan EFES 2022 tatbikatında Yunanistan ile ilgili açıklamalar yaptı. Yunanistan’daki ABD üslerinden söz etti. Yunanistan Türkiye’ yi çevreleyen  Güney Kıbrıs’ta , Girit’ de , Ege Denizindeki bir çok adada  silahlanıyor. Ülkedeki ABD üsleri de  ABD askerleri ,silah ve mühimmat ile dolu. Silahların namluları da Türkiye’ ye çevrili. Türkiye’ye en yakın yer olan Karaağaç’ taki üs ABD askeri ve tanklarıyla dolu olduğu biliniyor.

Türkiye’ de de ABD üsleri var ve Türkiye’ yi hedef haline getiriyor. En çok bilinen İncirlik , Çiğli ve Kürecik . Diğerleri de füze rampası , dinleme tesisleri , füze atış  alanı olarak geçiyor. Füze rampası demek füze deposu demektir. Hawk  ve Ronald füzeleri bilinenler. En tehlikelisi İncirlik  Üssü , nükleer başlıklı füzelerin sayıları hakkında çeşitli rakamlar belirtiliyor.  

Daha öncede belirtmiştim , Rusya’ nın Ukrayna müdahalesinde ABD/NATO  Ukrayna’ yı yem olarak Rusya’nın önüne attı. Arkasından iterek sahneye sürdü ancak, başarısız oldu. Uygulanmak istenen planın bir parçasıydı. Dikkat edersek, İsveç ve Finlandiya’nın üyelik başvuruları da yapılmıştı. ABD bir taşla iki kuş vurmak istiyor. Hedefte Rusya ve Türkiye var.

İlginç bir ayrıntıyı geçen gün  televizyondan öğrendim. Rusya  Ukrayna’ ya müdahale ettiğinde ABD Ukrayna/ Kiev Büyükelçisi , şimdi de Yunanistan/Atina Büyükelçisi. Zamanlama çok manidar. Yunanistan’ da yeni üsler açan , asker silah ve mühimmatla dolduran ABD Türkiye için büyük tehdit oluşturmaktadır. Rusya Ukrayna çatışmasından sonra Yunanistan’ı Türkiye’ nin üzerine sürmeyi planlamaktadır.

BOP Eşbaşkanı olduğunu defalarca belirten RTE, ABD ile ipleri kopardıktan sonra , hendek harekatı ile PKK’ ya büyük darbe vurdu. Ardından Suriye’ de ABD’ nin kara gücüm dediği YPG /PYD terör örgütüne karşı yaptığı harekatlarla ABD / İsrail ‘in Suriye’nin kuzeyinde kurmayı planladıkları petrol koridorunu ve 2. İsrail kurulmasını engelledi. Bu hareketlerle ABD’ nin hedefi haline geldi. Bu nedenle de ABD 15 Temmuz 2016’ da RTE’ yi silah zoruyla devirmek istedi ve bunda da başarısız oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Milleti  buna engel oldu.

Yunanistan ise ABD sömürgesinden öte ABD’nin şımarık çocuğunu oynuyor. 400 milyar dolar dış borcu olan Yunanistan, ekonomisi de çok zor durumdayken bu kadar silahlanması da kafaları karıştırıyor.

servetsenyigit@gmail.com 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 15:07 tarihinde yazdırılmıştır.