İDİL AYŞE ADAKAN YAVRUMUZA DESTEK OLALIM

Yazar - Doğukan Önal

İDİL AYŞE ADAKAN YAVRUMUZA DESTEK OLALIM  

Kıymetli Okurlarım,

 Gerek akademik çalışmalarım gerek ise son 2 aydır vuku bulan yoğun seyahat trafiğim sebebi ile huzurunuza çıkamadım. Allah’ın izni ile bugünden sonra devamlı olarak mutat yazılarıma devam edecek ülke ve şehir gündemi ile ilgili meselelere bakış açımızı köşemden dile getireceğim. 

 Aziz okuyucu,

Dünyada her şey insan içindir der eskiler. Ne kadar doğru bir söz değil mi? Bugün sağlıklıyız, bugün mutluyuz. Ama bu imtihan dünyasıdır. Alemlerin Rabbi bizi her dâim imtihan etmekte sabır ve tevekkül ile ona kulluk etmemizi emretmektedir. Bunun mükafatını vereceğini de belirtiyor. Peki yarın ne olacağız bunun garantisi var mı? İnanın hiç birimizin yok. Biz insanoğlu o kadar aciziz ki bir diş ağrısında bile elimizden bir şey gelemiyor bazen.

İnsan olmak, vicdanlı olmak, her birimizi peygamber efendimiz Muhammed Mustafa Sallallahu aleyhi vesellem’in belirttiği üzere yek vücut olmak zorundayız. Diğerkamlığımız ve asırlardır bizi biz yapan kadirşinaslığımız birçok belayı def etmiş, bu topraklarda huzur ve sükun’un teminatı haline gelmiştir.

 

Bugün bizi biz yapan bu asil değerlere tekrar sahip çıkalım. Minik yavrumuz İdil Ayşe, SMA TİP 1 hastalığı ile mücadele ediyor. Ailesi ve şehrimiz destansı bir mücadele ile yavrumuzun derdine derman olmaya çalışıyor. Gücü yeten maddi olarak yetmeyen dualar ile bu yavrumuza bir nebze destek olabilmek için elinden geleni yapıyor. Rabbimiz gayret edenin emeğini ne zaman karşılıksız bırakmış? İnanıyorum ki yine bırakmayacak.

ABD’de bulunan ilacı alabilmek için belirlenen hedefe ulaşmak için 584.000 Dolar tutarında bir mebla toplanması gerekiyor. Biz bir olursak inanın bu miktar çok büyük bir miktar değil. İstersek başarırız. İstersek bu yavrumuza umut olabilir, onun o meleksi tebessümlerini devam ettirebiliriz.

 

Pek değerli okuyucu,

Hepimiz, ancak bir süs ve rüyadan ibaret olan dünya hayatının içerisinde debelenip duruyoruz. Her birimiz bizim hakkımızda yazılan kaderi yaşıyoruz. Şu yalan dünyada mutlu olmayı arıyoruz. Her birinize haddim olmadan soruyorum; Mutluluk bir insanın hayatına müspet manada bir dokunuş değil midir? Bir anne ve babanın gayretlerine omuz vermek dünyalar tatlısı bir yavrunun yaşayacağı uzun bir hayat sonucunda elde ettiği başarılarda pay sahibi olmak değil midir?  

 

Gelin hep beraber mutlu olalım; Biz kuluz takdir edileni yaşarız, gelin sebeplere sarılıp bu yavrumuza yardımcı olalım. ‘’Müminler, birbirine karşı sevgi ve merhamette, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut huzursuz olur. Oranın tedavisi ile meşgul olurlar. Müslümanlar da böyle birbirine yardıma koşar.’’ Diyor alemlerin güneşi, Fahri kainat efendimiz.

Gelin bu yavrumuzun yardımına koşup, duaya sarılalım. Umutsuzluk yok, yeise kapılmak yok, iman var ise imkanda var şiarı ile İdil yavrumuzun omuzuna bir omuzda bir koyalım. Valilik sitemizde bulunan IBAN numaralarından ve İDİL yazarak 3928’e(Türk Telekom, Vodafone) SMS göndermek sureti ile yavrumuzun umutlarını yeşertelim.

Rabbimiz kardeşimize acil şifalar nasip eylesin, gerek duası ile gerek imkanı ile yardım olan her bir vatandaşımızdan gani gani razı olsun.

 

Kalın sağlıcakla.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 18 Nisan 2024, 19:11 tarihinde yazdırılmıştır.