KRAL ÇIPLAK

Yazar - Metin ATLI

KRAL  ÇIPLAK  

      Kral çıplak demenin zamanıdır’. Bunu söyleyen AKP’nin kurucularından  Bülent Arınç. Erdoğan’la yola çıkan tüm eski siyasetçiler gibi o da kağıt gibi buruşturulup bir kenara atıldı. Arada öyle çıkışlar yapıyor ki AKP’lileri çileden çıkarıyor.  Hükümeti ve Erdoğan’ı ciddi eleştiren tek AKP’li O. Pekiyi ne demek istedi?

              Zamanın birinde bir kral varmış. Çok kibirli, giyimine düşkün, despot biriymiş. Kimse ona karşı gelmeye, laf söylemeye cesaret edemezmiş. Bir gün halkın önünde bir konuşma yapacakmış. Terzilerini çağırmış,  kendisine çok güzel bir elbise dikmelerini istemiş. Terziler bir sürü elbise dikmişler ama kral hiçbirini beğenmemiş. O kadar sinirlenmiş ki hepsinin kafasını vurdurmuş. Sarayın dışından taşradan bir terzi bulmuşlar, saraya getirmişler. Terzi kellesinin gideceğini anlamış fakat yapacak bir şey yok.

            Konuşma günü gelince kral elbiseyi istemiş. Ama ortada elbise falan yok. Terzi efendim sizi giydirirken gözlerinizi kapatmanız lazım demiş. Kral da kapatmış. Terzi de onu giydirir gibi yapmış. Şimdi aynaya bakın demiş. Kral aynaya bir bakmış, üzerinde hiç elbise yok, çırılçıplak. Terzi hemen ’Efendim size öyle bir elbise diktim ki, bu elbiseyi akılsız olanlar göremiyor’ demiş. Kral elbiseyi görememiş ama elbiseyi görmüyorum dese akılsız olacak. Etrafındakilere sormuş. Hepsi korkudan ‘ Efendim elbiseniz çok güzel, size çok yakıştı’  demişler.

              Halk olayı duymuş. Sadece akıllıların görebildiği elbiseyi merak eden herkes meydana toplanmış.  Kral da o haliyle halkın önüne çıkmış. Halk kralı çırılçıplak görünce acayip şaşırmışlar ama korkularından tek kelime edememişler. Kalabalık arasından bir çocuk dayanamamış ve bağırmış ‘ Kral çıplak’.  Bunun üzerine bütün halkta cesaret bulup hep bir ağızdan kral çıplak diye bağırmışlar. Kral rezil olmuş.

           Evet hikaye böyle. Arınç diyor ki saraydakiler Erdoğan’a her şeyi  güllük gülistanlık anlatıyor. Birilerinin çıkıp artık gerçekleri söylemesi lazım. Kral çıplak demesi lazım.  Bunları AKP’li biri söyleyince tabii ses getiriyor.  Şimdi saraydan kovulunca surların dışından bağırıyorsun. ‘Kral çıplak.’ Sen saraydayken de durum böyleydi Sayın Arınç. O zaman niye bağırmadın? 

           Devlet kademelerinde hak edene görev vermediniz. Kendi kafa yapınızdaki işi bilmeyen sınıf arkadaşlarınıza görevler verdiniz. Yargıtay’dan sonra Danıştay’ın başına da senin sınıf arkadaşın getirildi.  Bu yanlıştır demedin.  Ne dedin.  ‘Kurban olduğum Allah’ım verdikçe veriyor’ dedin.  Aynen böyle söyledin. Taa o zamanlar da kral çıplaktı Ey Arınç. Ama sen saraydayken görmedin değil mi?  Saraydan kovulunca dışarıdan bakınca  fark ettin değil mi?

            Zamanında Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bir çok Atatürkçü askerler tasfiye edildi. Bunlardan biri de Yarbay Ali Tatar’dı. Arınç’a sordular. O da ‘ Türkiye bağırsaklarını temizliyor’ dedi. Yani Türkiye’nin bu b.k lardan temizlendiğini söyledi. Sonradan bunlara Fetö tarafından kumpas kurulduğu ortaya çıktı.  Ama Tatar kahrından intihar etti. Suçsuz olduğu ortaya çıktı ama giden geri gelmiyor.  Taa o zamanlar da kral çıplaktı Ey Arınç. Ama sen saraydayken görmedin değil mi?  Saraydan kovulunca dışarıdan bakınca fark ettin değil mi?

             “Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü’nün cebinde  Bülent Arınç’ın ev adresi vardı” dediniz. Bülent Arınç’a suikast düzenleyecek diye yaygara kopardınız. Delil toplama bahanesiyle devletin en gizli, en mahrem yeri olan kozmik odayı açtırdınız. Güya içeride suikastla ilgili delil aradınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm gizli bilgileri Fetö’cülerin eline geçti. Oradan da Amerika’nın eline geçti. Şimdi oturup vicdanının muhasebesini yapıyor musun?  Bu vatan için canım feda olsaydı da o kozmik odaya girmeselerdi diyor musun?  Taa o zamanlar da kral çıplaktı Ey Arınç. Ama sen saraydayken görmedin değil m?.  Saray’dan kovulunca dışarıdan bakınca  fark ettin değil mi?

            Görmek isteyenler için kral yıllardır çıplaktı. Eğitim, adalet, liyakat, demokrasi her şey gün geçtikçe bozuldu. Ama Ayasofya açıldı, köprüler yapıldı.  Bunlardan yapılan sahte elbiseler yüzünden bazı kesim kralın çıplak olduğunu fark etmedi. Bunlar bozulunca ekonomi de kaçınılmaz olarak bozulacaktı. Sonunda ekonomide bozuldu. Böylece son örtüde kalktı. Halkımızın çoğu ancak o zaman çıplaklığı gördü. Zamlar gelince gözler faltaşı gibi açıldı. Bu zamlarda da gözleri açılmayan varsa onlar için yapacak bir şey yok. Onlar kör doğdular, kör ölecekler.

 

             

 

                 

                               

 

           

        

                

          

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 12:20 tarihinde yazdırılmıştır.