19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ŞAMPİYONLARI

Yazar - Servet Şenyiğit

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ŞAMPİYONLARI  

Sporcularımızın uluslararası başarıları Türkiye‘yi sevince boğdu. Basketbol, Voleybol, Boks, Tekvandodaki başarılar ile, 19 Mayıs haftası, adına yakışır bir spor bayramı haftası oldu.

İstanbul’daki Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda kadınlarımız beş altın, iki  bronz madalya kazanarak dünyanın tozunu attılar. Boksta İstanbul’da dünya şampiyonluğu kazanılırken Manchester ‘ de tekvandocularımız tarih yazdılar. Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda erkeklerde iki, kadınlarda üç altın madalya kazanırken para-tekvandoda da dört altın kazandık.

Futbol dışındaki takım sporlarında da takımlarımız çok başarılı oldular. Anadolu Efes final maçında Real Madrid’ i yenerek Eouroleague  şampiyonu oldu. Bahçeşehir Koleji  de Reggio Emilia‘yı yenerek FIBA Avrupa Kupası ‘nı kazandı. Vakıfbank, Imoco Volley ‘i yenerek beşinci kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Eczacıbaşı Avrupa CEV Kupasını müzesine götürdü. 

Etimesgut Belediye Ampute Futbol Takımı, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi finalini de kazanarak  şampiyon oldu.  Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası’nda milli sporcularımızdan iki Avrupa şampiyonluğu geldi. Okul Sporları oyunlarına katılan 16 – 18 yaş aralığındaki gençlerimiz toplanma  92 madalya kazanarak büyük bir başarı elde ettiler.

Tüm bu başarıları görmek için 10-15 yıllık altyapı çalışmalarını iyi görmemiz gerekmektedir. Gençlerimizi planlı sistemli ve önlerine hedef koyarak eğitirsek başarı kaçınılmaz olarak geliyor.

Peki , 100 milyon dolarların döndüğü ve bir sanayi haline gelen futbolda neredeyiz? Avrupa’nın üçüncü liginde top topluyoruz. Avrupa Uluslar Ligi’nin A-B-C-D şeklindeki sıralamasında Türkiye C katogorisinde bulunuyor. Futboldaki altyapı çalışmaları çok başarısız olduğu için  başarı da gelmiyor. U17 Avrupa Futbol Şampiyonası aday kadrosundaki 23 futbolcunun dokuz tanesi Türkiye liglerinde oynuyor. Diğerleri, Almanya, Hollanda ve Belçida’ da oynayan gençlerimiz. Bu dokuz futbolcunun altı tanesi de Galatasaray ve Altınordu futbolcusu.

Kısacası, her yer günlük güneşlikken; bir futbol karanlık. Kaldırın kafanızı şu futboldan, yüzünüz gülsün.

servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 09:38 tarihinde yazdırılmıştır.