TÜRKİYE NATO’DAN ÇIKMALIDIR

Yazar - Servet Şenyiğit

TÜRKİYE  NATO’DAN ÇIKMALIDIR  

 25 Mayıs 2022 Çarşamba günkü yazımda NATO’nun Türkiye’ deki kanlı eylemlerinden söz etmiştim. NATO’nun yurt dışından da tehditleri ve yıkıcı faaliyetleri bu gün de sürmektedir. Özellikle belirtmeliyim ki, NATO, ABD diktası altında toplanma örgütüdür.  Fransa Cumhurbaşkanı De Gaulle ‘ün vurguladığı gibi “ABD‘nin üye ülkeler üzerindeki denetim örgütüdür.”

 

Zamanın İtalya Cumhurbaşkanı Fransesco Cossiga, gizli örgütlenmeler aracılığıyla NATO üyesi ülkelerin cumhurbaşkanlarının bile ülkenin başına ABD bekçisi olarak oturtulduğunu itiraf etmiştir. Örnek olarak ta kendisi de dahil olarak, Fransa Cumhurbaşkanı Giscard d’ Estaing, İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher,  Almanya Başbakanları Helmut Schimit ve Helmut Kohl ‘un ABD’ de eğitim alarak ülkelerinin başına atandıklarını belirtmiştir.

 

Türkiye’ ye karşı, NATO merkezli tehdit sözde de kalmayıp askeri hazırlıklar ve yığınaklar aşamasına gelmiştir. Yunanistan’daki ABD üslerinin sayısı 20 oldu. Güney Kıbrıs’taki İngiliz üsleri de NATO üsleridir. Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki ABD üslerinin cephesi de Türkiye ‘ye dönüktür.   ABD, Yunanistan, İsrail ve GKRY donanmalarının Doğu Akdeniz ‘de Noble Dina ve Nemesis deniz tatbikatlarında düşman ülke Türkiye idi. 

Örnekleri çoğaltmak mümkün. Türkiye NATO tarafından aforoz edilmiştir. Aforoz etmeselerdi, Amerikan tarihinin en büyük askeri tatbikatı Millenium Challenge 2002‘ de düşman ve 96 saatte işgal edilen ülke Türkiye olmazdı. NATO tatbikatlarında Atatürk ve R. Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları düşman ülke kapsamında asılmazdı.

 Türkiye’deki NATO üsleri de unutulmamalıdır. İncirlik Üssü’ndeki nükleer başlıklı füzelerin sayısı hakkında çeşitli rakamlar söylenmektedir. Bu bile Türkiye için başlı başına bir tehdittir. Kürecik Radar Üssü’ nün Türkiye’ ye hiçbir yararı yoktur ve tam tersine Türkiye’yi hedef ülke haline getirmiştir. Kürecik Radar Üssü İsrail’in Batı Asya’daki gözü kulağı konumundadır.

Türkiye‘yi çevreleyen tüm NATO üslerindeki silahların namluları Türkiye ‘ye dönük olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, başta İncirlik ve Kürecik olmak üzere tüm yabancı üsler Türk Silahlı Kuvvetleri ‘ne devredilmelidir. Üyesi olan bir ülkede kanlı eylemler yapan, yurt dışındaki üslerdeki silahların namlularını Türkiye ‘ye çevirmiş olan bir örgütte Türkiye‘nin ne işi var diye sormak gerekir. Türkiye , “RTE, NATO’nun yaramaz çocuğudur” diyen NATO ‘dan çıkmalıdır.

servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 25 Nisan 2024, 05:33 tarihinde yazdırılmıştır.