NATO ‘NUN TÜRKİYE’DEKİ KANLI EYLEMLERİ

Yazar - Servet Şenyiğit

NATO ‘NUN TÜRKİYE’DEKİ KANLI EYLEMLERİ  

NATO 1949 yılında Kuzey Atlantik Patkı Antlaşmasıyla kurulmuş askeri bir ittifaktır. Türkiye NATO’ ya girmek için iki kez başvuru yapmış ve reddedilmiştir. Eylül 1951 tarihinde NATO üyeliği kabul edilen Türkiye, 18 Şubat 1952‘ de de TBMM tarafından onaylanarak NATO üyesi ve NATO’nun ikinci büyüklükteki silahlı gücü olmuştur.

NATO Askeri İttifakı’nın asıl görevi üye ülkeleri savunmak değil, bu ülkeleri ABD boyunduruğunda tutmaktır. ABD, NATO ülkelerini yönetmek için gizli anlaşmalarla örgütlediği “Süper NATO”yu kurmuştur. Bizim “Derin Devlet” dediğimize de Latince’ de  kılıç anlamına gelen GLADYO denilmektedir.

Zamanın İtalya Cumhurbaşkanı Fransesco Cossiga, gizli örgütlenmeler aracılığıyla NATO üyesi ülkelerin cumhurbaşkanlarını bile ülkenin başına ABD bekçisi olarak oturtulduğunu itiraf etmiştir. Örnek olarak da kendisi de dahil olarak Fransa Cumhurbaşkanı Giscard d’Estaing , İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher , Almanya başbakanları Helmut Schimit ve Helmut Kohl‘un ABD’ de eğitim alarak ülkelerinin başına atandıklarını belirtmiştir.

Gladyo,  NATO tarihindeki en büyük becerilerini Türkiye’de göstermiştir. 6-7 Eylül 1955’ te İstanbul ve İzmir’ de azınlıklara karşı uygulanan terör ve yağma  “Muhteşem bir Özel Harp Operasyonu” olarak nitelendirilmiştir.          

12 Mart 1971 askeri müdahaleye zemin hazırlayan olayların tümü Gladyo’nun 12 Eylül 1980 darbesi de Gladyo tertibiydi. CIA istasyon şefi Paul Henze,  12 Eylül 1980 Darbesi sabahı Washinton’a çektiği mesajda “Bizim çocuklar başardı” diyerek Gladyo tertibi olduğunu açıklıyordu. 

NATO Gladyo’su devletimizi yıkma hedefi için ASALA terör örgütünü devreye sokarak 31’i diplomat olmak üzere 58 yurttaşımızı katletmiştir. 1975 sonrasında PKK’yı kurdurmuştur. Hala devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri harekatına karşı PKK ve PYD’ye on binlerce TIR silah vermeyi sürdürmektedir. 

1990 sonrasında etnik ve mezhepsel bölücülüğü kışkırtarak gençliği birbirine kırdırmıştır. 1 Mayıs Taksim , Kahramanmaraş , Çorum , Sivas -Madımak , Kemaliye Başbağlar katliamlarını tertiplemiştir.

Org. Eşref Bitlis , Uğur Mumcu gibi çok sayıda asker ve sivil aydınımızı şehit etmiştir. Son 70 yılın bütün faili meçhullerin sorumlusu NATO, ABD ve NATO 15-16 Temmuz 2016 darbe girişimiyle Ankara’yı işgale kalkıştı. Türkiye ABD güçlerine karşı silahla savaştı. FETÖ Gladyosu, Türk Ordusu ve Türk Milleti tarafından ezildi. Bu girişimler ve tehditler günümüzde de sürmektedir. ABD Başkanı Biden ve Derin Devleti , yayınlarında RTE yönetimindeki TC hükümetini yıkacaklarını ilan etmişlerdir.

servetsenyigit@gmail.com

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 04:54 tarihinde yazdırılmıştır.