SADAT NE İŞ YAPAR

Yazar - Metin ATLI

SADAT NE İŞ YAPAR  

Uluslararası Savunma Danışmanlık AŞ, kısaca SADAT. Bugünlerde çok tartışılıyor. Aslında yıllarca tartışılıyor, yeni değil. Ancak Kılıçdaroğlu’nun bu şirketin kapısına dayanması ile bu konu tekrar gündeme oturdu.

SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi,  Tuğgenerallikten emekli olmuş eski bir asker. Bu kişi emekli olduktan sonra önce ASDER diye bir dernek kurdu. Daha sonra bu dernek isim değiştirdi ASSAM oldu. Daha sonra şirketleşerek SADAT oldu.

                  ASSAM derneği İstanbul’da uluslararası bir kongre yaptı. Bu dernekte aynen şu konuşmalar geçti. Afrika ve Asya’ da bulunan Türkiye dahil tüm İslam ülkeleri birleşecek ve ASRİKA diye bir devlet kurulacak. Bu devletin yeni bir anayasası olacak. Para birimi ASRİKA Dinarı olacak. Resmi dili Arapça olacak. Yeşil-beyaz renklerinde bir bayrağı olacak. Başkanlık sistemi olacak. Şeriatla yönetilecek. Bu devletin Başkenti İstanbul olacak. Evet bu konuşmalar gizli saklı değil. Bu açıklamaları herkesin gözü önünde yaptılar.                   

                Bu açıklamalarda Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak var, başkentini değiştirmek var, Şeriat devleti istemek var. Ancak o kadar şikayete rağmen bir soruşturma bile açılmadı. Bu kafaya sahip bu kişiler 2012 yılında SADAT’ı kurdular. Birçok eski askeri iyi paralarla kadrolarına kattılar. Kuruluş amacını yurtdışında askeri alanda danışmanlık işleri yapmak olarak açıkladılar. Buralarda gayri nizami harp, yani gerilla, kontrgerilla gibi eğitimler vereceklerini söylediler.

             Nizami harp bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin belli kurallar çerçevesinde yaptığı harptir. Ancak gayrinizami harp dedin mi olay çok farklı yerlere gider. Bunun içine gerilla savaşları, pusu, baskın, yol kapama, sabotaj, tahrip, adam kaçırma v.b. şeyler girer ki kontrolü çok zordur. Biz NATO’nun böyle bir kolu olduğunu ve bu sayede istediği ülkeyi karıştırdığını biliyoruz. Örneğin ülkemizde 12 Eylül darbe ortamını yaratan, her yerde anarşi çıkartan ve sonra da darbe olmasını sağlayan NATO’nun yani Amerika’nın bu kolu gayrinizami harp birimidir.

            Böyle bir adam olan, bu kadar korkunç düşüncelere sahip olan Adnan Tanrıverdi 2016 yılında Saray’da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu. Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmak fikrinde olan bir adam nasıl olur da ülkenin güvenliği konusunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olabilir? Bu adam Genel  Kurmay Başkanınla, Milli İstihbarat Teşkilatı’nla (MİT) güvenlik toplantılarına katıldı.

           Ancak bir süre sonra kendini tutamadı ve şöyle bir açıklama yaptı. ‘ Bir gün bir İslam Birliği Devleti kurulacak. Ancak bu Mehdi geldikten sonra olacak. Bize düşen Mehdi gelmeden önce ona bu ortamı ona hazırlamaktır.’  Ülkemizin güvenliğinden sorumlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’nın konuştuğu şeylere bakar mısınız? Sonra çok tepki geldi ve bu görevinden istifa etti.

           SADAT’çılar bu ASRİKA Şeriat Devleti Projesi İle ilgili kongreler düzenliyorlar. Tabii bu kongreler hep bir masraf. Bu kongrelere kimler sponsor olup para yardımı yaptı biliyor musunuz? Ziraat Katılım, Vakıf Katlım, AKP Dönemi İstanbul Belediyesi, AKP Bursa Belediyesi ve daha birkaç AKP’li  belediyeler. Nasıl olur? Böyle bir kongreye kamu kuruluşları nasıl olurda sponsor olup para yardımı yapar.

             Bir sürü kayıp silah var, bir sürü karanlık taraf var. Bu gayrinizami harp eğitimleri kimlere veriliyor. Amaç ne? İnsan ister istemez ürperiyor. Kılıçdaroğlu,  SADAT’ın binası önünde “Burası terörist yetiştiren bir kurumdur dedi. “Seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu burasıdır” dedi. Bunlar yenilir yutulur laflar değil. Gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “SADAT Yöneticileriyle hiçbir alakam yok” dedi. Dedi ama SADAT’ın kurucu yöneticisi Adnan Tanrıverdi’nin güvenlik kurulunda tüm Bakanlar ve Cumhurbaşkanı ile fotoğrafları var, toplantıları var.

                 Bu ülkede de Kaftancıoğlu’nu tehlike görüp yasak gelmesini savunanlar. Bir daha düşünün. Bu ülke de gerçek tehlikeyi görün artık.

           

 

           

        

                

          

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 20 Nisan 2024, 06:39 tarihinde yazdırılmıştır.