BU ŞEHİRDE, BU AYIPTA BİZİM.

Yazar - HAYRİ AKPINAR

BU ŞEHİRDE, BU AYIPTA BİZİM.  

 Şehirlerin kendine has övünç kaynakları, simgeleri ve onu özel kılan becerileri vardır. Ondan söz edildiğinde bilirsiniz ki söz edilen şehir işte o şehirdir. O sebepledir ki boşuna yer etmemiştir ülke insanının hafızasında Lüleburgaz’ın “L” si. Onu söyleyen ve yakıştıranında aklına düşüren başarı, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Türkiye kupasından eleyen efsane Lüleburgaz spor ve o şehir ve onun camiasıdır.

         Geçmişi yargılamak yerine ondan ders çıkarmak insanoğlunun en büyük erdemlerinden biridir. Hiçbir yöneticiyi suçlayacak değiliz, Hatta külfet haline gelen kulübü bu güne kadar ayakta tuttukları için teşekkür dahi etmeliyiz. Çünkü çoğunu ateş çukuruna aynı sorumluluktan kaçarak biz ittirmiş olabiliriz.      Lüleburgaz spor şöyle yada böyle üst üste 2 genel kurulunu yapamadığından kapanışı için (yarın) 18.05.2022 günü Asliye hukuk mahkemesinde beklide son duruşması vardır. Mahkeme yasa gereği kapanış için şartların oluşup oluşmadığına karar verecektir.

         Bu aşamada özellikle belirtmeliyim ki “Hayır bu kulüp kapanmamalı, sahiplenecek aday yok söylentileri yanlıştır” deyip başkan adaylığını açıklayan ve  taraftarıyla sırt sırta olağanüstü gayret gösteren Sayın Özgür Kaya ve sayın Ömer Lütfü Palamut arkadaşlarımızı hem takdir hem de teşekkür ediyorum. Lafa geldiğinde Lüleburgaz’da yabancılara ne siyaset nede yöneticilik yaptırmayız kahramanlarını ortalıkta göremiyoruz, hepsine selam olsun.

         Unutmamalıyız; Mahkemeler hesaplaşma yeri değil adalet ve hakkaniyet ile uzlaşma mercileridir.

         Mahkemeden son genel kurul yapma izin kararı çıkabilir mi elbette çıkabilir. Bizim tek güvencemiz Türk mahkemeleri ve onların adaletidir ama önce biz o mahkemelere güven vermeliyiz. Bu şehri ve insanlarını sadece seçim zamanı sayı olarak gören siyasilerimiz, Milletvekillerimiz, Parti ilçe başkanları, Sivil toplum kuruluşlarımız, Belediye yöneticilerimiz, Sendikalarımız, basın kuruluşlarımız, kısaca bu şehir halkı o duruşma yerinde olmak ve davaya müdahil olma dilekçesi vererek Mahkeme hakimine Biz buradayız Genel kurul yapamama ve Lüleburgaz spor sahipsizdir algısı yanlıştır, Kapanma fiziki şartları oluşmamıştır intibasını ve güvenini vermeliyiz ve öyle vermeliyiz ki diğer şehirlere örnek olacak bir dayanışma ile ulusal basında ve gündemde yer bulmalıyız.

         Bu son mahkeme; Lüleburgaz sporu kurtarmadan ziyade bu şehrin onurunu, saygınlığını ve topluma mal olmuş değerlere sahip çıkma birlikteliği ve dayanışmasının tescillendiği mahkeme olmalıdır ve olacaktır.

         Yazılacak çok fazla şey yok; Şimdi el ele bayrama gider gibi, Kadın, erkek, eş, çocuk,  esnaf, işçi kim varsa bu şehrin havasını soluyan herkes, adap, edep ve usuller çerçevesinde bu şehrin onurunu ve tarihine çok şey katmış Lüleburgaz sporu tekrar sahiplenmek için 18.05.2022 günü orada olmalıyız.

         Sonrasına, sonra bakarız kim vardı, kim yoktu.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 14:57 tarihinde yazdırılmıştır.