SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK

Yazar - Servet Şenyiğit

SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK  

HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, TBMM’ne kanun teklifi vererek Ermeni soykırımı yalanının TBMM’nin kabul edilmesini istedi. Zamanlama da çok manidar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız gün. 24 Şubat’ta Ermeni soykırımını anma günü olarak biliniyor. ABD Başkanı Biden’ da aynı gün aynı açıklamayı yapmıştı.

 Soykırım yapmadık vatan savunduk yazan bir afiş paylaştığımda iki arkadaşım görüşlerini paylaşmışlar benimle. Arkadaşlarımdan biri Garo Paylan’ın milletvekili olması nedeniyle meclise önerge verebileceğini, meclisin de milletvekilinin de delilleri ortaya koymasıyla oylama yapılır ve olay kapanır demiş. Diğer arkadaşım da , soykırıma tarihçilerin karar verebileceğini savunmuş.

 

Birleşmiş Milletler 1948 yılında “Soykırım Sözleşmesi” ile soykırım tanımı yapılmıştır. Soykırım bir hukuk kavramıdır, bir suç tanımıdır. Soykırım suçunun varlığına da suçun işlendiği ülkenin mahkemesi veya yetkili Uluslararası Ceza Mahkemesi karar verebilir. Herhangi bir parlamento , cumhurbaşkanı , hükümet , belediye , üniversite ,akademik kurum , dernek 1915 Olayları’nda “soykırım yapıldı” yargısında bulunmaya yetkili değildir.

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararında da saptadığı gibi, 1915  olayları Yahudi soykırımı ile aynı kategoriye sokulamaz. Yahudi soykırımı , yetkili mahkeme kararıyla hükme bağlanmıştır. Kanunsuz suç olamayacağına göre , 1948 yılı öncesindeki eylemlerle ilgili olarak soykırım hükme verilemez. Çünkü; soykırım suçu , 1948 yılında Birleşmiş Milletler Sözleşmesiyle kabul edilmiştir.

 

Garo Paylan milletvekili olabilir ancak bu vekillik, ülkenin birlik ve  bütünlüğünü bozmak için, ABD’ nin Türkiye Cumhuriyeti’ ne karşı yürüttüğü psikolojik savaşın aleti olmak için kullanılamaz. Verilen kanun teklifi ülkenin bütünlüğünü bozup parçalamaya yöneliktir. HDPKK ‘nın sözcüleri ABD emperyalizminin savunucuları ve sözcüleridir. Garo Paylan ve sözcüsü olduğu HDPKK , TBMM’ ni kendi terör faaliyetlerine alet edemeyeceklerdir. TBMM , konusu suç ve yeni bir suç girişimi olan yasadışı bir işleme hangi şekil altında ortaya konulursa konulsun  araç olamaz.

 

servetsenyigit@gmail.com

...

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 15:04 tarihinde yazdırılmıştır.