VOLKAN CAN-2

Yazar - Metin Dikener

VOLKAN CAN-2  

Kırklarelispor Başkanı Volkan Can ; -“-İstasyon caddesinde vazifesini layıkı ile yapmış biri olarak, alnım açık gönlüm rahat ve huzur içerisinde yürüyorum”.

Söze ben giriyorum; --Volkan Can, sevgili kardeşim, evvela seni, sonra yönetim kurulu üyelerini  candan kutluyorum. Tabii Teknik direktörünüz Bilgin Erdem kardeşimin de bu başarıda pay sahibi olduğunu da asla göz ardı etmiyorum. İstasyon Caddesi dedin, beni çok çok eski güzel günlere götürdün. Kırklareli halkının pazar günleri ailece yürüyüş yaptıkları en güzel alan istasyon caddesidir. Kırklarelispor kurulmadan evvel Kırklareli’nde Başakspor ,Kırklareli Gençlikspor ve Özgüvenspor takımları vardı. Bu takımlarda çok klas futbolcular forma giyiyordu. Bende Lüleburgaz Adalet takımında futbol oynuyordum. Bu takımlar gerek kendi aralarında, gerekse Adalet’le oynadıkları lig maçlarında seyirci rekoru kırılıyordu. Kırklarelili spor severler de beni Sarı Metin olarak bilirler,vbseverlerdi.1967 Yılında Lüleburgaspor kuruldu. Biz o sene tüm resmi lig maçlarımızı Kırklareli Atatürk stadında oynadık. 1968 yılında ise Kırklarelispor kuruldu.

 Alaattin Erdal’ın ;--  Peki Lüleburgazspor için ne önerirsin?  sorusuna Volkan Can şöyle cevap verdi;

 -- Lüleburgazspor kesinlikle dışarıdan değil içeriden idare edilmeli. İlk evvela işi bilen seven iyi bir başkan ve yönetim kurulu oluşmalı. Kulüplerimizin sabit bir gelirleri yok. Bu halledilmeli.  Benim bildiğim kadarı ile sizin oto park  gelirleriniz var. Siz buradan sabit bir gelir elde edebilirsiniz. Bizde bu park olayı yok. Kırklarelili spor severler bana soruyor; -Başkan hala 2 inci Türkiye  profesyonel ligindemi oynayacağız?

 --Oysa bizim ilk düşüncemiz ligde sıkıntı çekmeden, düşme potasına girmeden, ligde kalmak. Bu sene hedefimiz play off grubu.    3 maçtan 9 puan almak. Metin abi bende birinci lige çıkmayı çok arzu ediyorum.  Eğer  birinci lige çıkarsak gelirlerimiz en az üç misli artacak, her şey kısmet meselesi .

  Canlı yayınlanan büyük ilgi duyulan spor programında Alaattin Erdal Kıklareli’nden gelen ve çok izlenen bir spor programına katıldığından dolayı Volkan Can’a  ve futbol yazarı olarak da bana çok teşekkür etti. Bizde  Volkan Can’a başarılarının devamını diledik. Spor programımızı noktaladık. 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 23 Nisan 2024, 23:55 tarihinde yazdırılmıştır.