BAŞKAN VOLKAN CAN

Yazar - Metin Dikener

BAŞKAN VOLKAN CAN  

Lüleburgaz FM’de Kırklarelispor başkanı Volkan Can ile  Alaattin Erdal’ın canlı yayınında spor program konuğu idik.Bir çok konulara girdik. Volkan Can amatör kümeden aldığı Kırklarelispor’u bu günlere getirirken neler çektigini, nasıl geldiğini, bazen de çok üzüldüğünü, tüm yaşadıkları ile  bir bir anlattı.

--Başkanımız  eski futbolcumuz Kıvanç’tı. Tamam da kendisi İstanbul’da oturuyordu. Kırklarelispor’a istenen ilgi duyulmuyordu. Biz gençler toplandık ve aramızda yönetim kurulunu kurduk. Kıvanç’a kongre kararı aldırırken o bize sitem etti. Bu sizin işiniz değil dedi güldü geçti. Arkadaşlarım da bana; sen bizim başkanımızsın dedi. Kongre oldu ve bitti. Seçimi biz 30 oy farkla  kazandık. O yıllarda Bal ligi  daha kurulmamıştı. İlk hedefimiz süper amatör kümede şampiyon olmaktı. Bunu başardık. 3. Türkiye Profesyonel Ligi terfi tenzil maçlarına giderken Kırklareli halkından  yardım alamadık. İlk grupta sıralamaya girdik. İkinci gruptan da çıkarak  final maçlarını oynamaya hak kazandık. Final maçlarında istediğimiz düzeyde, fevkalade  maçlar oynadık. Amatör bir takım olarak çıktığımız Kırklareli’ne tekrar 3. Türkiye profesyonel ligine çıkmanın  mutluluğunu yaşayarak döndük.  Bize güvenmeyenler, başarılı olamaz diyenler, tebrik etmeye geldiler. Metin Abi inan, Kırklareli halkı, profesyonel lige çıkışımıza çok sevinirken,biz  ayni duyguları fazlası ile yaşayamadık.

  Alaattin Erdal bunun nedenini sordu.

 Volkan Can;

-- Kırklarelispor’un  profesyonel liglerde oynarken futbol federasyonuna ve  sosyal güvenlik kurumuna olan tüm eski  borçları otomatikman bizim yönetim kurulumuza kaldı.  Biz 9 ‘uncu sene profesyonel ligine çıktık. Eğer biz bir sene sonra, yani 10’uncu senede şampiyon olup profesyonel lige çıksaydık, bu 3 milyon civarındaki  borcu eski klüp başkanları ve yöneticiler ödeyecekti. Biz bu borcu yüklenerek ayni zamanda bir nevi onları da kurtarmış olduk. Yine de sağ olsunlar, bize maddi destekte bulundular.  Metin abi, 10 senedir  Kırklarelispor’un başkanlığına severek, onurlu  bir şekilde devam ediyorum. Bu başarımızda ve kulüpteki  çalışmalarımızda bana büyük destekte bulunan aileme şu mikrofonlardan şükranlarımı sunuyorum.  

Devam edecek . iyi haftalar.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 04:54 tarihinde yazdırılmıştır.