NATO KAFA NATO MERMER

Yazar - Metin ATLI

NATO KAFA NATO MERMER  

NATO KAFA NATO MERMER

 

Bu deyimi biliyoruz değil mi? Ne kadar anlatırsan anlat kafası basmayanlar için kullanılır. Aslında Yunanca bir deyimdir. Natokefari, natomermari. Yani işte kafa, işte mermer.

 

Amerika ve dünya zenginleri tek kutuplu bir dünya istiyor. Her ülkede Amerikan askeri olacak, her ülke onun kontrolünde olacak, dünyayı o yönetecek. Buna direnen Rusya gibi ülkeleri kuşatacak, sürekli taciz edecek ve kendi kontrolüne alacak. Amaç bu.  Bunun için de NATO’yu kullanıyor. Ukrayna,  Rusya’nın komşusu. Ukrayna,  NATO’ya girerse Amerikan askerleri  bu ülkeye konuşlanacak, silahlarını bu ülkeye sokacak, Rusya’yı dize getirene kadar baskı yapacak. O yüzden bu savaşın bir numaralı sorumlusu Amerika’nın bu politikasıdır.Amerika Yunanistan’da burnumuzun dibindeki Dedeağaç’a ciddi asker ve silah soktu. Biz rahatsız olmadık mı?

 

Olayı böyle düşünürsek Ukrayna’nın NATO’ya uzak durması gerekirdi. Tarafsız kalması gerekirdi. Ama o bir an önce girmek için can attı. Biden “Ukrayna’yı NATO’ya alma işlemlerini hızlandıracağız” dedi. Aldıktan sonra Rusya için iş işten geçecekti. Çünkü buna göz yumarsa sırada Finlandiya var, Norveç var. Bu ülkelerin Amerika’ya direnecek gücü yok ki. Ve beklenen sonuç geldi. Rusya-Ukrayna  savaşı patlak verdi.

 

Savaş korkunç bir şeydir. Filler tepişiyor. Büyük ülkeler çıkar için kavga ediyor.Olan Ukrayna halkına oluyor. Olan Afgan, Irak, Libya, Yemen, Filistin, Suriye halklarına oluyor. Yoksa bana ne Rusya’dan, bana ne Amerika’dan.Şimdi Ukrayna da kimbilir ne dramlar yaşanıyor. O yüzden savaşa karşıyız. Bir an önce bu savaşın da bitmesini istiyoruz.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Avrupa’ya ve Amerika’ya çok güvendi. Rus işgali olursa bunların Ukrayna için Rusya ila savaşacağını zannetti. Onlar askerlerini riske atmaz ki. Silah verip Ukrayna’yı savaştırırlar. Sonra da “Biz sana yardım ettik” derler. Şimdi “Avrupa ve Amerika beni yalnız bıraktı” diye ağlanıyor. Azıcık dünyayı takip eden birisi bunun olmayacağını bilir. Geçen haftaki yazımda ben bile bunu yazdım. Bütün dünya bunu biliyorsa, Lüleburgaz da yaşayan bir garip Metin Atlı bile bunu biliyorsa bir devlet başkanı Zelenski nasıl bilmez. İşte bu yüzden bu Zelenski“NATOkafanato mermer.”

 

Putin’in dünyaya konuşmasını dinledim. İyi bir konuşma yaptı. Ancak öyle bir laf etti ki tüm konuşmanın içine etti. “Ukrayna halkı diye bir halk yoktur, tarihine bakarsak bunlar Rus’tur” dedi. Rusya’dan ayrılan tüm halklar için benzer şeyler söyledi. Bu ırkçı bir söylemdir. Bunu söylerken devlet başkanlığını unuttu, KGB ajanlığı tuttu. Bu düşünce asla kabul edilemez.Rusya,   NATO’ya girmeme garantisi aldıktan sonra  Ukrayna’dan çıkmalıdır. Bu garantiyialamazsa mevcut hükümeti devirir. Ama Kırım ve Dombas’tan çıkmaz. Belki Ukrayna’nın Karadeniz’le bağlantısınıda keser.

 

Bir de Biden’i dinledim. Rusya’ya yaptırım uygulayacakmış da, Putin’in mal varlıklarını donduracakmış da, hesabı sorulacakmış da.Tamam bunlar Rusya’yı ekonomik olarak zora sokabilir. Ama ne olacak şimdi bu Ukrayna’nın hali. Ukrayna’ ya verdiniz gazı şimdi dışarıdan seyrediyorsunuz. BidenAmerikan zenginlerinin getirdiği, küreselci, çapsız bir adam. Amerika’yı yöneten zenginler de zaten böyle adam istiyorlar.

 

Ya Avrupa’ya ne demeli. Aslında Rusya ile iyi geçinmek istiyorlar. Ama Amerika’ya da karşı gelemiyorlar. Bu kadar kişiliksiz, bu kadar korkak, bu kadar silik bir Avrupa hayret verici. Avrupa’nın her ülkesinde Amerikan üssü var. Dünya genelindeki yabancı askeri üslerin yüzde 95’i Amerika’nın. Peki Amerika’da kaç ülkenin askeri üssü var. Hiç yok.  Amerika’nın dünyada en çok askeri üssü hangi ülkede var biliyor musunuz? Almanya’da. Şaşırdınız mı?  Almanya’da tam 34 bin 500 Amerikan askeri var.  Şimdi bu Almanya, Amerika’ya nasıl karşı gelecek? Almanya’nın neden gıkı çıkmıyor anladık mı? O Amerikan askerlerininAlman’ya da ne işi var. Ama onlar barış elçisi değil mi? Dünyaya barış getiriyorlar değil mi?

 

Türkiye bu savaşta kısmen tarafsız kaldı. Doğru yaptı. İnşallah bozmazlar.İnşallah Montrö Anlaşması’na bundan sonra dil uzatmazlar.  Suriye’de ağzımız yandı, Ukrayna’da yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Aslında Suriye’de sadece ağzımız yanmadı. Ağzımız, burnumuz, elimiz,bacağımız her tarafımız yandı. 4. derece yanık olduk. Hala iyileşemedik. Muhtemelen çok uzun zaman tam iyileşemeyeceğiz. Doktora gitsek ülkemize en az Yüzde  50 engelli raporu verir. Yani hasar çok büyük.

 

Artık kayıtsız şartsız Amerika’nın yanında olan ülkeler şapkalarını önüne koyup bir daha düşünsünler. NATO Afganistan’ı mahvetti. NATO Libya’yı mahvetti. NATO Irak’ ı mahvetti, NATO Yugoslavya’yı mahvetti.Nato sanıldığı gibi dünyaya barış getiren bir örgüt değildir. Amerika’nın haydutluğunun yasal hale getirildiği bir örgüttür. Sadece Amerika, İngiltere, Fransa gibi sömürge devletlere hizmet eder. NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir.Bu haliyle dünyaya hiçbir faydası yoktur, zararı vardır.  Kaldırılmalıdır. Dünya’ya tüm ülkelerin söz hakkı olduğu bir NATO, bir birleşmiş milletler, bir Dünya Sağlık Örgütü gereklidir. Olur mu? Olur ama bugünlerde değil. Bugünlerde olmaz.  Çünkü o zaman kimse Kazakistan’ın, Irak’ın, Libya’nın  petrolünü çalamaz. O zaman da Amerika halkı böyle geniş dubleks evlerde oturamaz, yayla gibi geniş arabalara binemez. O yüzden bugünlerde olmaz. Dünya halkları uyanmadıkça olmaz.

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 11:15 tarihinde yazdırılmıştır.