3 BÜYÜKLER

Yazar - Metin Dikener

3 BÜYÜKLER  

3 BÜYÜKLER

Türkiye süper liginde üç büyükler olarak; Galatasaray  Beşiktaş ve Fenerbahçe takımları vardı. Daha sonra, ligde yakaladığı şampiyonluklar ile bu kervana Trabzonspor da katıldı. 3 Büyükler,4 Büyükler oldu.  Bu sene Trabzonspor süper ligin lideri, dahası şampiyon olmuş gibi. Peki o efsane olmuş, diğer üç büyükler bu ligin neresinde? Fenerbahçe’de Sn. Ali Koç taraftarların ve üyelerin büyük isteği ile başkanlığa getirilmedimi?  Ama ligde istenen başarılar bir türlü gelmedi.  Fenerbahçe’nin bu sezon başında, Teknik Direktör olarak denenmiş ve başarısı görülmemiş Pereira’yı getirmesi yanlışların en büyüğü idi. İstifa etti gitti. Fenerbahçe tekrar bir yapılanma içerisine girdi. Aslında en fazla transfer yapan, klas futbolcuları kadrosuna katan Fenerbahçe takımı idi.Pereira kendisine sunulan bu geniş kadrodan ideal kadroyu kuramadı.Devamlı takım kadrosu ile oynadı. Takım üzerinde dirayetli olamadı!

  Profesyonel liglerde değişik takımlarda futbol oynadım. Futbol oynadığım yıllarda bir çok teknik direktör ile çalışma fırsatı buldum. Bir takımın ne kadar geniş kadrosu varsa,o teknik direktörün de o geniş kadro içerisinden ideal  11 ini bulması çok zordur! Zira ayni idmanı  yapan, ayni kadroda olan futbolcular takımda banko oynamak ister.

 Eğer bir teknik direktör;

 - Dirayetli olamazsa

- ideal kadrosunu kuramazsa

- devamlı arayış içerisinde olursa

- takım kadrosu ile devamlı oynarsa,

 - birde futbolcularının hepsini memnun etmeye çalışırsa;

  Kesinlikle başarılı olamaz!

 Peki nasıl başarılı olur?

Bir teknik direktör ideal kadrosunu bulursa , düşündüğü futbol sistemi oturursa,  yerinde bir iki değişiklik yapabiliyorsa; o teknik direktör mutlaka başarılı olur.

Bunun en güzel örneği Beşiktaş ile Sergen Yalçın. Geçen sene Beşiktaş Sergen Yalçın ile hem lig hem de Türkiye kupasının sahibi oldu.  Beşiktaş ‘ın ideale  yakın değişmeyen bir kadrosu vardı.  Zaman zaman sıkıntılar yaşasada  bu ideal kadronun nüvesi hiç bozulmadı.  Başarılı futbol oynayan takım lig ve kupa şampiyonu oldu. Bu sene Beşiktaş takım tertibini bozmadığı gibi bir çok transfer yaptı. 

Beşiktaş ligde ve Avrupa maçlarında başarılı olamadı.  Sergen’de takım tertibi ile devamlı  oynadı .

 

  DEVAMI   VAR.                                        

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 17:06 tarihinde yazdırılmıştır.