HER AN YENİ!

Yazar - Burcu Çalışkan

HER AN YENİ!  

HER AN YENİ!

“Her gün güneş yeniden doğar. Her doğan güneşle yeni umutlar doğar. Yeter ki siz perdeleri açmayı unutmayın...”( La Edri )

Her sabah yeni bir şans hepimiz için. Her zaman yeniden başlayabilirsiniz. Durum veya şartlar nasıl görünürse görünsün, her sabah doğan güneşin huzurunda yeniden başlayabilirsiniz.

Her şey dağılabilir, yıkılabilir. Düzeltmeye çalışma, yapıştırmaya çalışma, bırak yıkılsın. Kalbinde bir oda aç, dağılanlar için ve yasını tut. Zarafet ve asaletle yasını tut. İki ayağın yeryüzüne basması gibi sağlam olsun. Mış gibi olmasın. Sahip çık senden çıkan her şeye… Sahip çık yasına, dağınıklığına… Sadece sahip çık! Dimdik durmak zorunda değilsin ama saklanmadan, açık açık beliren her duyguyu, duyumu görerek, yan yana oturarak, şefkatle olabildiğince dağınık olma haline yer açabilirsin.

Yaşam, bazen odanın dağınık olmasına izin verebilmekte saklı. Sürekli düzeltip toplamaya çalışmak yerine bazen dağınık olma haline izin vermek aslında bizi insan yapıyor.

Evet, bazılarımız için hayat hiç kolay değil. Yol, bazılarımız için sert taşlarla çevriliyken, bazılarımız için yeşil doğayla çevrili olabiliyor. İkisi de O’ndan gelen farklı ifadeler ama yaşarken hissi aynı olmuyor. Sanki taşlar başka yerden geliyormuş hissine kapılabiliyoruz. Ama istisnasız tüm yollar öyle görünmese de hepsi okyanusta birleşiyor. Çünkü eninde sonunda tüm akıntılar kendi kaynağıyla birleşmek için bazen taşlardan, bazen yeşil çimenlerden geçerek O’nunla buluşuyor. Tüm yolun niyeti O’na dönmek…

Yaşamak biraz da denizin kenarında kumdan kale yapmaya benziyor. Bazen dalgalar yaptıklarını yıkacak, denizin de işi bu! Ama sen aşkla denizin kenarında kumdan kale yapmaya devam edebilir misin? Denizi suçlamadan yeniden başlayabilir misin?

Her sabah güneş, sana bunu hatırlatmak için yeniden doğacak. Bazı günler kendini kırık hissedeceksin, ayağa kalkacak halin bile olmayacak ama güneş her zaman doğacak, sen ne kadar kendini yorgun hissedersen hisset, her sabah yaşam yeniden başlayacak.

Dün ne olduysa ya da ne olmadıysa bugün onu taşımadan yeniden, şimdiden başlayabilir misin?

Son birkaç sene hiçbirimiz için kolay olmadı ve sağ olsun hayat özenerek ne yaptıysak yıkıp yıkıp durdu. Düzeltmeye çalıştıkça daha çok dağıldığımız film sahnesini öyle kanıksadık ki başka bir olasılığımız olduğunu unuttuk. Oysa en tehlikeli his kanıksamak. Acıyı, mutsuzluğu, çaresizliği kanıksamak. Çünkü insan kanıksadığında çıkış yolu olduğunu da unutmaya başlıyor.
Yaşam “Böyle olacak” ya da “Olmalı” diye işaretlediğiniz seçeneklerden daha fazla olasılığa sahip olduğunu fark edeceksiniz. Çünkü “Biliyorum” dediğiniz her an aslında yaşamı sınırlamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.

Bu yüzdendir ki evden işe sürekli aynı yoldan gidiyorsanız, bu sabah bazı şeyleri farklı yapmak isteyebilirsiniz. Belki bugün aynı kahveyi içmek istemeyebilirsiniz. “Ben bunu böyle seviyorum” dediğiniz her anı hatırlatın ve sorun kendinize: Nasıl olsun?

Bu an yeni.
Bu nefes yeni.
Bir şeylere başlamak için pazartesi gününe ihtiyacın yok.
Her an yeni.

Sevgiyle kalın..

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 19:03 tarihinde yazdırılmıştır.