TRABZONSPOR ŞAMPİYON GİBİ….

Yazar - Metin Dikener

TRABZONSPOR ŞAMPİYON GİBİ….  

TRABZONSPOR ŞAMPİYON GİBİ….

Süper ligde ikinci devre maçları Trabzonspor-Malatyaspor karşılaşması ile başladı. Maçtan evvel iki takımında düşünceleri vardı.  Trabzonspor  lig puan cetvelinde en önemli rakipleri Beşiktaş Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarına büyük puan farkı yaparak lig liderliği koltuğunda  oturuyordu. Oysa Malatyaspor, ligden düşmekle kalmak arasında maçlarını oynuyordu. Üstelik Trabzonspor ev sahibi takımdı. Trabzonspor ilk devre aradığı golü de buldu. Malatyaspor golü yemesine rağmen yine çok adamla defansta kapanıyor, kontra ataktan gol atabilir miyim ümidini yaşıyordu. Nitekim bir kontra atakta Trabzonspor defansının bir anlık hatasında, gole gidecek bir pozisyonda, Malatyasporlu futbolcu ceza sahasına girmeden düşürüldü. Trabzonsporlu Peres‘in son adam olarak, kırmızı karttan atılması gerekiyordu! Maçın hakemi Fırat Aydınus eveledi geveledi oyuna devam dedi. Yine Trabzonsporlu futbolcu kalecisine kısa geri pası verdi. Malatyasporlu futbolcu topa yetişecek gibiydi, Trabzonsporlu defans futbolcusu tehlikeyi sezdi kasten omuz darbesi ile rakibini düşürdü. Bu pozisyon da hiç tartışmasız penaltı idi.  Fırat Aydunus buna da devam dedi. Peki kardeşim VAR neden devreye girmedi? Trabzonspor  bana göre süper ligi şampiyon olarak bitirir.  Malatyaspor karşısında Trabzonspor’un iki puan kaybı bile hiç önemli değil. Önemli olan düşme potasında maçlarını oynayan Malatyaspor’un  hakem ve VAR tarafından en az bir puanlarının gasp edilmesiydi.  Trabzonspor iyi oynadığı bir maçı ilk devre attığı golle kazandı.  Aslında maç çok farklı olabilirdi.Trabzonspor son gol vuruşlarında beceriksizlik örneği gösterdi. 

Şimdi en önemli soru şu; Trabzonspor süper ligde yakaladığı bu müthiş puan farkı ile girdiği şampiyonluk yarışını rakiplerine bırakır mı?

 İkinci soru ise; Trabzonspor’un rakipleri bu puan farkını kapatabilir mi? Fenerbahçe bu farkı kapatacak bir kadroya sahip değil!  Galatasaray’da Fatih Terim gençlerle uğraşırken, yeni bir takım oluştururken çok puan kaybetti. Beşiktaş’ın avrupa kupası maçlarındaki kötü performansı lige de sirayet etti.  Sergen Yalçın  istifa ederek gitti!

Trabzonspor bu avantajı  bırakır mı?

Bence bırakmaz . ++++++++++++++++        

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 17 Nisan 2024, 01:07 tarihinde yazdırılmıştır.