MİLLİ PİYANGO SİZE DE ÇIKABİLİR

Yazar - Metin ATLI

                                              MİLLİ  PİYANGO  SİZE DE ÇIKABİLİR  

                                              MİLLİ  PİYANGO  SİZE DE ÇIKABİLİR

               Yılbaşında milli piyango bileti aldınız mı? Ben almadım. Demirören grubu milli piyangoyu satın aldığından beri almıyorum.  Son iki senede bilet satışları tam yüzde 74 düşmüş. Demek ki benim gibi düşünen çok insan var.

                  Hani bir fıkra var. Zamanın birinde bir adam varmış. Her akşam yatmadan önce Tanrı’ya tek bir dilekte bulunurmuş. “Tanrım nolur büyük ikramiye bana çıksın” . En sonunda meleklerden biri dayanamamış Tanrı’nın huzuruna çıkmış. “Tanrım demiş bir kulunuz var her akşam büyük ikramiyenin ona çıkması için yalvarıyor. Artık bizi de bıktırdı. Buna büyük ikramiye olmasa da bir ikramiye ayarlasak.” Tanrı da demiş ki . “Ben o kulun yalvarmalarını duyuyorum. Tamam ona bir şeyler ayarlayacağım ama bilet almıyor ki.”

              Bilet almadan ikramiye çıkabilir mi? Türkiye’de yaşıyorsanız çıkabilir. Nasıl mı? Milli Piyango devletin malıydı. Satıldı. Satıldı derken 10 yıllık işletme hakkını verdiler. Demirören -İtalyan Sısal grubu ortaklığına verildi. Her ne hikmetse son ihaleye bu ortaklıktan başkası katılmadı. Devletin kazancı   yüzde 43’ten yüzde 31’e düştü. Ayrıca devlet her satılan biletten % 18 KDV alıyordu, bu da kaldırıldı.  Yazar Nedim Türkmen sadece  KDV’nin kaldırılmasından dolayı devletin 10 yılda 25-30 milyar TL civarında bir gelir kaybına uğrayacağını yazdı. Sonuç olarak Demirören hiç bilet almadı, ama  büyük ikramiye ona çıktı. Demek ki oluyormuş.  

               CHP milletvekili Deniz Yavuzyılmaz “28  Eylül  2020 tarihli çekilişinde canlı yayın esnasında ekranda görünmeyen bir ses 8 ve 32 diye fısıldadı ve arkasından bu küreden bu numaralar geldi, sonra da bu numaralara büyük ikramiye çıktı”  dedi. 6 ve 21 Haziran 2020 çekilişinde her iki çekilişte 5-11-24-39 ve 41 numaralara çıktı. Arka arkaya her iki çekilişin aynı numaralara çıkması insanlara garip geldi.  Ne kadar doğrudur bilemiyoruz ama özel şirketlere satılınca bu şaibeler de maalesef oluyor.

               Bu yıl yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye çeyrek bilete çıktı. 4 tane aynı numaradan çeyrek bilet var. Peki diğer 3 bilet nerede. Diğer 3 bilet satılmamış. Bu durumda büyük ikramiyenin dörtte üçü kasaya yani Demirören’e kaldı. Böyle olunca tabii yine bir sürü dedikodular çıktı. Bu Demirören çok şanslı bir adam. Talih kuşu dönüp dolaşıyor hep onun başına konuyor. Talih kuşu da artık fakirleri bıraktı. Hep zenginlerin başına konuyor. Artık devir böyle. O da zamana ayak uydurdu.

              Pekiyi neden Demirören?  AKP iktidara geldiğinde Hürriyet, Milliyet, Posta, Fanatik gazeteleri Aydın Doğan’ındı. Bu gazeteler müthiş satıyordu. CNN ve Kanal D televizyon kanalları da Aydın Doğan’ındı. Bir gün Sedat Peker ve adamları Hürriyet binasını bastılar. Camlarını kırdılar. Arkasından Aydın Doğan’a 14 sene öncesinin parasıyla 4,9 milyar TL vergi borcu çıktı. Petrol Ofisi de onundu. Buradan da 1,2 milyar TL vergi borcu çıktı. Toplam 6,1 milyar TL. Ödemesi mümkün değildi. Sonunda pes etti. Bütün medya grubunu satmaya karar verdi. Sonra vergi borçları siline siline 940 milyon TL’ ye düşürüldü.

               Ardından Demirören grubu bütün bu medya grubunu satın aldı. Sonradan Sedat Peker videolarından öğrendik ki Demirören bu medya grubunu almak için Ziraat bankasından tam 750 milyon dolar kredi almış. Ve yine öğrendik ki  bu paranın tek kuruşunu bile ödememiş.  O gün bugündür bu medya grubunda AKP aleyhine tek bir haber bile duyamadık.

                Demirören bu gazete ve televizyonları aldıktan sonra kimse bu gazeteleri okumaz oldu. Kimse bu TV’ leri seyretmez oldu. Piyasa değeri çok düştü. Hükümete ağlanmaya başladı. Tam da bu sırada milli piyango özelleştirildi. Demirören den başkası da ihaleye girmedi. Kısmet işte.

             Ben Beşiktaşlıyım. Demirören Beşiktaş a başkan oldu Beşiktaş battı. Beşiktaş’ı batıran adamı gittiler futbol federasyonuna başkan yaptılar, milli takımı da batırdı. Medya grubunu satın aldı, bunlar da iş yapmıyor. Milli Piyango’yu aldı, bilet satışları dibe vurdu. Herkes Erdoğan’ dan sonra kim Cumhurbaşkanı olacak diye soruyor ya. Aslında tam Cumhurbaşkanı olacak adam. Ülkemize yakışır. Bir gün iktidar değişir de birileri Demirören’e şu 750 milyon dolar borcunu faizinle beraber öde bakayım der mi? İşte o gün seyreyle gümbürtüyü. Bakalım o zaman talih kuşu onu kurtarabilecek mi?

             Ne diyelim.  Milli piyango. Çekiliyooooor. Yılbaşı biletleri. Bir bilet alın. Size de çıkabilir.

 

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 29 Mart 2024, 05:24 tarihinde yazdırılmıştır.