DİNDEN ÇIKARAN(KÜFRE DÜŞÜREN) SÖZLER(İKİNCİ BÖLÜM)

Yazar - Eyyüp Sabri Erdem

DİNDEN ÇIKARAN(KÜFRE DÜŞÜREN) SÖZLER(İKİNCİ BÖLÜM)  

DİNDEN ÇIKARAN(KÜFRE DÜŞÜREN) SÖZLER(İKİNCİ BÖLÜM)

Yazımıza devam ediyoruz

2- PEYGAMBERLERE İMAN BAHSİNDE İNSANI KÜFRE GÖTÜREN HALLER ve SÖZLER

 1- Peygamberleri inkar etmek.

2- Hz. Muhammed'in (aleyhisselatü vesselam) son peygamber olduğuna inanmamak.

3- Peygamberlik iddiasında bulunmak.

4- Falan kişi peygamber olsaydı, ondan razı olmazdım" demek.

5- Peygamberimizin sünnetlerinden(yaptıklarından)veya söylemiş olduğu sözleri ve hadislerden birini hafife almak, dalga geçmek, alay etmek.

Mütevatir(çok kimsenin naklettiği,doğruluğu  kesin olan)bir hadisi reddetmek. Yahut, alaya alır tarzda, "Çok dinledik bunları" demek.

6- Peygamber efendimiz ve diğer peygamberlere(Aleyhisselam )delilik veya sihirbazlık isnat etmek.

 6- Peygamber bile olsa, falanın sözünün doğru olduğunu kabul etmem" demek.

 7- Oğlunu veya bir başkasını döven kimseye, "Ne olur dövme" denilince, "Peygamber gelse de dövme dese, veya gökten dövme diye ses gelse yine döveceğim" demek

 8- Peygamber'e sövmek. Böyle hareket eden mürteddir (kesinlikle dinden çıkmıştır)ve tevbesi de kabul olmaz.

9- Herhangi bir insanı ve görüşlerini Hz. Peygamberden(Aleyhisselam)ve öğrettiklerinden üstün görmek; “Peygamberi referans (ölçü)almayalım” demek.

10- Peygamberleri küçültücü şey söylemek, onunla alay etmek. Mesela Hazret-i Âdemi kastedip (İlk insan vahşi idi) demek. Veya bir evliyayı peygamberden üstün bilmek. Yahut peygamberin dediği doğru ise biz kurtulduk demek.

11– Allâh (Azze ve Celle) niçin peygamber gönderdi, insanın aklı yeterli idi, buna ne lüzum vardı? gibi şeyler söylemek .

12-Peygamberimizin(Aleyhisselam )

peygamberliğini inkâr etmek, ondan sonra başka bir peygamberin geleceğine inanmak veya böyle düşünenleri desteklemek,

13- Peygamberliğin çalışarak kazanılabileceğini, kalbin temiz ve saf olmasıyla bu rütbenin elde edilebileceğini kabul etmek ,Peygamberimiz (Aleyhisselam)ve diğer peygamberleri (Aleyhisselam)yalanlamak, hakaret etmek veya alaya almak,

14- Peygamberlerin isimleri veya emirleri ile alay etmek de(dinden çıkarır)küfürdür.

3-) KUR'AN, NAMAZ VE ZİKİR HUSUSUNDA İNSANI KÜFRE GÖTÜREN HALLER.

1- Kur'an'dan tek bir ayeti inkar etmek. Kur'an'la cami ile veya dinimizce saygı gösterilmesi gereken herhangi bir şeyle alay etmek.

2- Kur'an'ı def ve müzik aletleri çalarak okumak.           

3- Kur'an'ı Kerim’i ve ayet-i kerime yazan bir sayfayı kazurat(pislik-dışkı) gibi mülevves (pis)yerlere atmak. Tahkir(hakaret) etmek için yere atmak veya ayağının altına almak.

4- Kur'an'ın isabet ettiği bir şeyi (günümüzde  tespit edilen bilimsel gelişmeler)reddetmek, reddettiğini kabul etmek ( Evrim gibi)

5- Kur'an'a kendiliğinden ilaveler yapmak. Bazı ayetleri değiştirmek, eksiltmek.

 6- Şaka olarak, kendi konuşmasının yerine Kur'an'nın ayetlerini söylemek. (Mesela; cemaatle namaz kılmak için çağrılan bir kimsenin: "Ben yalnız kılarım. Zira Allah, 'innes-Salate tenha', buyurmuştur" demesi.)

7- Zikirlerle alay etmek. Şarap içerken veya Allah’ın haram kıldığı herhangi bir şeyi yerken yahut herhangi bir işi yaparken; "Bismillah" diye Allah'ın adı ile başlamak.

8- Kendisine "Namaz kıl" denildiğinde, "Kılmayacağım; namazla emrolunmadım", yahut "Namaz da ne imiş?" diyerek namazın farz olduğunu inkar etmek.

9- Kendisine "namaz kıl" denildiğinde cevaben; "Namaz kılacağım amma, Allah benim malımı eksiltti, ben de onun hakkını eksilteceğim" demek.

10- Kişiye "namaz kıl" denilince; "sonuna kadar bu emri kim yapabilir?" veya "sabret; Ramazan gelsin kılarız" yahut "namaz insana ne kazandırır?" demek.

11- Bilerek ve alay konusu olsun diye Kâbe'den gayri bir yöne namaza durmak.

12- Abdestsiz olduğunu bilerek namaz kılmak.

13- Namazı güldürmek için ya da  dalga geçmek için kılmak.

14- Ezan ile alay etmek, hakaret etmek.

15- Ramazan ayı yaklaşırken, Ramazana kızarak veya onu değersiz göstererek, "ağır bir ay geldi" veya "belalı bir ay geldi" demek. Recep ayı için de, "fitneleriyle beraber geldi" demek.

16- Kıyameti, öldükten sonra dirilmeyi, kabir azabını, hesaba çekilmeyi,cenneti, cehennemi inkar etmek.

 17- “Eğer Allah cenneti bana verse; sensiz istemem" veya "falan adamla cennete girmem" yahut "Allah bana bu işten dolayı cennet verse istemiyorum" demek.

18- Hıristiyanların ve Yahudilerin azap göreceklerini kabul etmemek.

19- “Namaz ve helal olan şeyler, bana iyilik getirmiyor" veya "Ne için namaz kılacağım; malım yok, karım yok, çocuğum yok" yahut "namazı rafa koydum" demek.

20- Allah’ın helal kıldıklarını haram,haram kıldıklarını helal kılmak ve kabul etmek.

3-) DİN İLİMLERİNİN  HAFİFE ALINMASI HUSUSUNDA İNSANI KÜFRE GÖTÜREN (DİNDEN ÇIKARAN)HALLER

1-Başka bir sebep olmadan, sırf alim oldukları için, din alimlerini hafife almak ve alay etmek,hakaret etmek.

 2- Alime, alim olduğu için buğzedenin de, küfre gideceğinden(dinden çıkacağından )korkulur.

3- Fakih olan(İslamı iyi bilen) alimin ağzına söğmek.

4- Din alimi kıyafetine girerek, yüksek bir yere oturup dalga geçmek alay etmek için bir şeyler anlatmak. Orada bulunanların da, dalga geçmek ve alay etmek için, bir şeyler sormaları. Herhangi bir şeyle, alim kılığında olana vurup hep beraber gülüşmeleri.

Hoca kıyafetine giren kimsenin, eğlence olsun diye, eline bir sopa alıp çocuklara vurması ve seyredenlerin de gülmeleri, zira bütün bu yapılanlarda İslam dinini ve İslam alimlerini hafife alma vardır.

5- Din alimlerinin kıyafeti ile alay etmek, "Bıyığı kesip, sarığın bir ucuna sarmak ne çirkin şeydir" demek.

6- “Ben Kur’an-ı Kerim’in hükümlerini ve Hz.Muhammed (Aleyhisselam) bildirdiklerini tanımıyorum", "Benim bunlar İle işim yok", "Bu ve benzeri şeyler beni tatmin etmez ve nazarımda hükmü yoktur", "ilim meclisinin benim için ne faydası olacakmış" demek veya Kur’an-Kerime ve Sünnet-i seniyyeye uygun dînî bir fetvayı tahkir için yere vurmak.

7- Bu nasıl hüküm veya kanunmuş?" veya "ben talak, malak bilmem" demek.

8- Münakaşa eden iki kişiden birisi diğerine, "haydi bir alime veya Kur’an-ı Kerim’in hükümlerine başvuralım" dediğinde; diğerinin cevaben "ben alim ve Kur’an-ı Kerim’in hükümlerini tanımam" demesi.

Kendisine "Gel ilim meclisine gidelim" diyen bir kimseyele alay etmek

9- Alay ve hakaret olsun diye bir din alimine "Alimcik", "Sen git ilmini çöp sepetine at" demek.

10- Öğrenilen dînî ve şer'î ilimler birer masaldan ibarettir, veya din alimlerinin söyledikleri boştur,geçersizdir." demek.

11- Dini ilimler için, "Bu bilgiler neye yarar? Kime fayda vermiştir? Bize lazım olan şey paradır" demek.

12- Allahü teâlâya layık olmayan şey söylemek. Mesela bir kimse bir işi yaptığı halde, zaruretsiz (Allah biliyor ki yapmadım) demek. Yahut, yapmadığı bir şey için, zaruretsiz (Allah biliyor ki yaptım) demek. Böyle söylemek Allahü teâlâyı hâşâ cahillikle suçlamak olur.

13- Allah akıllıdır, şuurludur, iyi düşünür demek, Onu yaratıklara benzetmek olur ki bunu böyle kabul etmek küfürdür.

14- Yalnız Kur’andan başka kaynak tanımam, Kur’andan başka kaynağa lüzum yok,Peygamber postacıdır, vazifesi bitmiştir gibi sözler söylemek.

Yazımıza önümüzdeki hafta devam edeceğiz İnşaAllah…

Selam ve dua ile

Eyyup Sabri Erdem

Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 28 Mart 2024, 20:03 tarihinde yazdırılmıştır.