MÜSİAD VİZYONER 21 İZLENİMLERİ

Yazar - Doğukan Önal

MÜSİAD VİZYONER 21 İZLENİMLERİ  

MÜSİAD VİZYONER 21 İZLENİMLERİ

Kıymetli okurlarım,

Bu hafta içerisinde düzenlenen Müsiad Vizyoner 21 programına katılarak genç kardeşlerim için bir araştırmada bulundum. Değişimi fark et mottosu ile yeni başlangıçları tetikleyen bir programa imza atan Müsiad ailesinin bu programını genç kardeşlerim açısından çok kıymetli bulduğumu ifade etmek istiyorum.

Gençler olarak biraz daha teknoloji ve yeni meslek alanlarına ulaşmada avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Zira ne yazık ki sanayileşme devriminden sonra millet ve devlet olarak batının bu noktada ki çalışmalarını yakalayamadık. Lakin bugün burada bir avantajımız mevcut.

Ve ben bu avantajı katıldığım programda gördüm. Bu milletin gençleri robot veya drone üretme noktasında derecelere giriyorsa, e ticaret ve ihracat noktasında 19- 20 yaşında ki kardeşlerim müthiş başarılara imza atıyorsa demek ki bizler bugün dünyanın yeni bir denkleme maruz kaldığı süreçte cihan sahnesinde bize yakışan yeri alacak ve geçmişte olduğu gibi dünyada yine ve yeniden hakkımızda söz ettireceğiz.

Ama bunun için bir meslek planlaması lazım, zira Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’ı dinledim. Daha çok fabrika açacağız diyor, Üretim merkezi olmak niyetindeyiz diyor. Gençlerimize yeni meslek alanları açacağız diyor.

Bunun içinde genç arkadaşlarımın cesaretli olması ve risk alması gerekiyor. Şöyle ki; Kosgeb gibi aile ve sosyal politikalar bakanlığı gibi kurumlar genç kardeşlerimizin girişimcilik faaliyetlerini çok kıymetli argüman ve finansman yardımları ile destekliyor. MÜSİAD’da burada genç kardeşlerimize aslında girişimciliğin püf noktalarını anlatıyor. Birbirinden önemli iş insanlarını bir araya getirip geleceğin iş adamlarını yetiştirme noktasında adeta yol belirliyor. Bu noktada celb-i dikkat buyurunuz; tam 55 genç programda daha önce hiç tanımadığı bu güzide kuruma üye olmak sureti ile ‘’ Değişimi fark ettim ve bu sahada artık bende varım’’ dedi.

Bugün E ticaretin ulaştığı nokta muazzam derecede önemli. Bunu 45 yaş üstü ağabeylerimiz belki anlamakta zorlanabilir ve lakin genç kardeşlerimiz bu konuda uzmanlar. Bakan bey yeni meslek alanları açılacak dedi. Bu yeni meslek alanlarına benim genç arkadaşlarım entegre olmaz ise biz bu açığı yine ve yeniden dışarıdan kapatmak zorunda kalacağız. Bu entegrasyonu sağlayacak yerli ve milli kurumların bu tarz faaliyetleri adeta Türkiye’nin istikbali açısından bir mihenk taşı görüyor şahsıma göre.

Bu sebepten ötürü MÜSİAD’ın yaptığı bu organizasyon çok önemli idi. İnanınız gururlanmamak elde değil. İmam hatip ve Meslek liselerinin standlarını gezdim. Drone üreten mi dersiniz, Robot üreten mi? Bunları acaba 20 yıl önce biz konuşabilir miydik? Bunları hayal edebilir miydik? Şimdi önümüzde bir fırsat var. Genç kardeşlerimize tekraren sesleniyorum;

Hayallerinizin peşinden gidiniz, risk alınız. Sizler gelecek asra damga vuracak büyük bir milletin umudusunuz. Hedefiniz sadece ve sadece aleme nizam getirmek olsun. Unutmayınız, yerli sermaye noktasında atacağınız her adım sizin bu millete hizmet noktasında bir vefa borcunuz olarak tarihte müspet bir şekilde yerini alacaktır kardeşlerim.  Biliyorum bazen ailenize kendinizi anlatamıyorsunuz, biliyorum bazen üstünüze geliyorlar. Onların sizi anlamasını beklemeyin. Zira kıymetli ailelerimiz çok zor süreçlerden bugünlere geldiler. ‘’ Acaba benim evladım da bunu yaşar mı?’’ korkusu ile size büyük düşünmeyin diyebilirler. Ama siz onlara bu acıları çektirenlere bir cevap olacak şekilde büyük düşününüz, cesaretli olunuz, risk alınız, risk alarak koşunuz. Zira artık sizlerin elinden tutan bir devlet ve bir sivil toplum anlayışı mevcut kardeşlerim. Tarihi sizler yazarsınız, unutmayalım, bir çiçekle bahar olmaz, ama her bahar bir çiçekle başlar.

Yazıma son verirken gençlerimize bu kıymetli imkanları sunan başta  devletimize daha sonra ise MÜSİAD Genel Başkanı Sayın Mahmut Asmalı bey’e, GENÇ MÜSİAD Genel Başkanı Sn. Yunus Furkan Akbal bey’e ve orada olduğumuz süreç içerisinde bizlerle her daim ilgilenen GENÇ MÜSİAD Üye İlişkileri Komisyonu başkanı Sn. Talha Nacar bey ve çok kıymetli ekibine bu milletin gençleri adına en kabi duygularım ile teşekkür ve hürmetlerimi sunuyorum.

Genç kardeşlerimi bu tarz programları mutlaka takip etmeleri gerektiği noktasında tekraren tavsiyede bulunuyor, birine hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Kalın sağlıcak ile..

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 19 Nisan 2024, 12:15 tarihinde yazdırılmıştır.